Eski milletvekili, Aile Sağlık Merkezi yaptırdı

* Tekirdağ'dan 4 dönem milletvekili seçilen Nihan İlgün'ün yaptırdığı merkez, Malkara'da törenle açıldı


Tekirdağ'dan 4 dönem milletvekili seçilen Nihan İlgün'ün Malkara ilçesinde yaptırdığı Aile Sağlık Merkezi, törenle hizmete açıldı.
     İlgün, Camiatik Mahallesi'ndeki sağlık ocağının açılış töreninde yaptığı konuşmada, bir milletin hayatında en önemli unsurun eğitim ve sağlık olduğunu ifade etti.
     Malkara'nın eğitim ve sağlıkta gösterdiği hamlenin inkar edilemeyeceğini söyleyen İlgün, ''Benim çocukluğumda Malkara'da yalnızca iki ilkokul vardı. Onlar da ilkokul olarak yapılan yerler değildi. Şu anda iftiharla görüyorum ki yüksekokulu, liseleri, 11 ilkokulu var. 500 öğretmen, 500 öğrencilik yurt. Bunlar çok büyük işlerdir'' dedi.
     Çocukluğunda Malkara'da sadece bir doktor olduğunu da anlatan İlgün, şöyle konuştu:
     ''Bir doktora muayene olurduk ve iğne yaptıracak kimse yoktu. Bugün Malkara, sağlık ocağı yönünden ileriye gitti. 3 tane vardı bir de bu eklendi. Beldelerle beraber artık 6 sağlık ocağımız var. İnşallah bu hizmetlerimizin devamı gelecek. Beni 4 dönem Ankara'ya gönderen Malkaralı hemşehrilerime borcumu ödeyemem.''
     Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya da Malkara'daki değişime herkesin yardımcı olacağını, bu açılışların ve temel atma törenlerinin devam edeceğini belirti.
     Konuşmaların ardından Malkara Kaymakamı Fatih Kadiroğlu, sağlık ocağını yaptıran eski milletvekili İlgün, Başkan Kaya, Tugay Komutanı Tuğgeneral İlhan Bölük, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan ve CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak sağlık ocağının açılışını yaptı. aa