Eski Vali Konağı için 21 Mayıs'ta tekrar ihale yapılacak

Eski Vali Konağı için 21 Mayıs'ta tekrar ihale yapılacak

Kırklareli Il Genel Meclisi’nin dördüncü birleşimi dün saat 10:30’da İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Tuna Soykan Başkanlığı’nda yoklama ile açılan toplantı geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla devam etti. Özet, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı başında söz alarak kısa bir konuşma yapan ve Çarşamba günkü birleşimde Hasan Dağ’la arasında yaşanan sözlü tartışmaya istinaden konuşan Yurdaer Ulus; “Hepimiz hizmet için seçildik.       

Siyasi kimliğimizle değil, hizmet kimliğimizle buradayız. Vatandaşlarımıza güzel hizmetler sunacağımızdan eminim.” diyerek o günkü kısa süreli gerginliğin yok olmasını sağladı.

Daha sonra gündemin üçüncü maddesine geçildi. İl Özel İdaresine ait taşınmazların durumu hakkındaki bilgiler, slayt eşliğinde meclis üyelerine anlatıldı. Çarşamba günkü birleşimde de devam eden bu madde ayrıntılı bilgilerle üyelere sunuldu. Söz konusu maddeler içerisinde Il Özel İdaresi’ne ait taşınmaz mülklerden alınan kira bedelleri ve ihale durumları da detaylı olarak anlatıldı.

Maddenin anlatımı sırasında, daha önce iki kere ihale edilen, ancak son ihalede de tarafın sözleşmeyi imzalamaması sonucunda geçersiz kılınan Eski Vali Konağı’nın ihalesinin, 21 Mayıs tarihinde tekrar yapılacağı belirtildi.

Toplantı gündemin dördüncü maddesi olan Il Genel Meclisi Ali Karaman Koçyiğit tarafından verilen sözlü önergeye istinaden, Il Genel Meclis üyelerinin protokol durumlarının değerlendirilmesiyle devam etti. Bu madde üzerine fikir beyan eden birçok meclis üyesi resepsiyon vb. resmi yerel organizasyonlarda, Il Genel Meclisi’nin esgeçildiğini ve yapılacak çalışmayla üyelerin de protokol listesine dahil edilmesi gerektiğini konuştular.

Meclis üyelerinden Saffet Üresin, bu iş için öncelikle milletvekilleriyle görüşülmesi gerektiğini ve konunun Ankara ile bağlantıya geçilerek çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Yapılan görüşmelerin ardından tavsiye kararı alınmasına ve Il Genel Meclisi’nin protokolda yer alması konusunun; Türkiye’deki diğer 80 vilayete, bu vilayetlerdeki Il Genel Meclislerine ve Il Genel Meclisi Derneği’ne ve Kırklareli milletvekillerine bildirilmesine, oy birliği ile karar verildi.

Beşinci madde olan Il Genel Meclisi’nin 10 Nisan tarihli ve 58 sayılı kararına istinaden, hayvancılık tesislerinin katı ve sıvı atıklarının berteraf edilmesi hususunda, Çevre ve Sağlık Komsiyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesinin, maddeyle ilgili eksikliklerin tamamlanması için 8 Nisan (bugün) tarihinde tekrar gündemde olmasına karar verildi.

Il Özel Idaresi’nin Babaeski Ilçesi Osmaniye Köyü’nde, köy yerleşik alanı içerisindeki mera vasıflı taşınmazlar üzerinde, Köy Geliştirme Alanına ait imar planlarının onaylanması teklifi, Imar ve Bayındırlık Komsiyonu’na; yine Il Özel Idaresi’ne ait Cumhuriyet Ormanı’nın içinden geçen havai enerji nakil hattından, Emine Berrrin Hatun’nun arazisine havai hat çekilebilmesi için izin verilmesi ile arazi kullanım bedelinin ilgiliden tahsis edilmesi teklifi de Çeşitli Işler Komisyonu’na havale edildi.

5302 sayılı sayılı Il Özel Idaresi Kanunu’nun 12. maddesi gereğince, Il Genel Meclisi’nin bir aylık tatil süresi yapılan görüşme ve oybirliğinin sonucunda Temmuz ayı olarak belirledndi.

Toplantı 8 Mayıs (bugün) tarihinde beşinci birleşimde buluşmak üzere sona erdi.