Esnaf ve sanatkârlara büyük müjde!

Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ 09 Ocak 2009 Cuma günü acilen davet edildiği Ankara'dan büyük müjdeler ile dönüyor. 10 Ocak 2009 Cumartesi günü Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan ve beraberindeki heyet, Ankara Dedeman Otelde saat 11:00 de düzenlediği basın toplantısında esnaf ve sanatkarın sorunları ve yapılan çalışmalar hakkında basın toplantısı düzenledi.

Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ 09 Ocak 2009 Cuma günü acilen davet edildiği Ankara’dan büyük müjdeler ile dönüyor. 10 Ocak 2009 Cumartesi günü Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan ve beraberindeki heyet, Ankara Dedeman Otelde saat 11:00 de düzenlediği basın toplantısında esnaf ve sanatkarın sorunları ve yapılan çalışmalar hakkında basın toplantısı düzenledi. Edirne Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ da davetli olduğu toplantıda Esnaf ve Sanatkârımıza büyük müjdeler çıktı. Edirne ESOB Başkanı Emin İnağ toplantı sonunda; “Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı olarak yaptığımız girişimlerden ve çalışmalardan sonuç elde ettiğimiz için çok mutluyum. Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’a çok teşekkür ediyorum. Göreve geldiği günden beri daima biz esnaf ve sanatkarın yanın yer alan Bakanımız bizler için çok önemli açıklamalarda bulundular.” dedi.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı E.Şenol Ömeroğlu, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Halis Çelebi, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefelet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği(TESKOMB) Genel Başkanı Salahaddin Hünü, AK Parti Milletvekilleri, Esnaf ve Sanatkarlar Federasyon ve Birlik Başkanlarının katıldığı basın toplantısında esnaf ve sanatkarımızın sorunları ve yapılan çalışmalar anlatıldı.
Esnaf ve sanatkarımızın içinde bulunduğu ekonomik sıkışıklıkta önemli yarar sağlayacak çalışmaları Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ şöyle özetledi ;
“Acil olarak katılmamız istenen toplantıda çok güzel haberler aldık. Genel olarak özetlemek gerekirse, Birinci müjdemiz, 2004 Mart ile 2009 Temmuz aylarını kapsayan Esnaf ve Sanatkarımız için “Sicil Affı” çıktı. Özellikle kredi çekmek isteyen esnaf ve sanatkarımızın karşısına daima sorun olarak çıkan bu büyük problemin halledilmesi bizleri çok mutlu etti. Öyle esnafımız var ki 2 TL kredi kartına eksik para yatırdığı için takibe alınmış durumda. Birçok esnafımız bu durumdan kurtulacak. İkinci müjdemiz, daha önce üretici esnaf ve sanatkarımıza verilen cansuyu kredisi benzeri, hizmet sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarımıza da kredi verilecek. Meslek gruplarına göre değişik miktarlarda ve şartlarda verilecek olan kredi bitme noktasına elen esnaf ve sanatkarımıza umarız cansuyu olur. Tüm esnaf ve sanatkarımızın faydalanacağı bu kredinin detayları hakkında Konfederasyonumuzdan gelecek yazılı bilginin ardından düzenleyeceğimiz basın toplantısı ile detayları değerli esnaf ve sanatkarımıza ileteceğiz. Üçüncü müjdemiz, cansuyu kredisi dağıtılırken SSK ve Bağ-Kur’dan borcu yoktur yazısı istenmekte idi. Tüm şartları uygun olmasına rağmen birçok esnafımız bu yüzden krediden faydalanamadı. Ancak şimdi verilecek kredide borcu olan esnaf ve sanatkarımıza da kredi verilecek. Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borç çekilen krediden mahsup edilerek esnaf ve sanatkarımıza verilecek. Dördüncü müjdemiz, Kredi ve Kefalet Kooperatifi faiz oranları %12’ye indirildi.3-4 puanlık bir indirime tekabül eden bu çalışmada esnafımızın yararına olan çok güzel bir çalışma oldu.” Dedi.
Edirne döndüğünde düzenleyeceği basın toplantısı ile detaylı bilgi vereceğini belirten Edirne ESOB Başkanı Emin İnağ “Sayın Bakanımız Zafer Çağlayan’a tekrar teşekkür ediyorum. Şuana kadar daima esnaf ve sanatkarın yanında yer alan bakanımız bizlere büyük müjdeler verdi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Bendevi Palandöken’e de esnaf ve sanatkarın sorunlarını ilgili yerlere iletmedeki başarısından dolayı minnettarız. Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak hazırladığımız “Edirne Esnaf ve Sanatkarının Sorunları ve Çözüm Önerileri” isimli raporda yer alan 3 sorun ve çözüm önerimiz aynen uyulanmış ve bizim isteklerimizden hariç ek çalışmalarda yapılmıştır. Edirne Esnaf ve Sanatkarının temsilcisi olarak değerli basınımıza da çok teşekkür ediyorum. Sorunlarımızı daima gündeme taşıyan ve gündemde tutan değerli basınımız bizlerin sesi olmuştur.” dedi. (mc)