"Esnafın desteği ile aday oldum"

'Esnafın desteği ile aday oldum'

Kırklareli Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Resul Yıldırım, gazetemize yaptığı açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nden Belediye Meclis üyeliğine adaylığını değerlendirdi ve “üyelerimin destekleri ile aday oldum” dedi. Yıldırım ayrıca, kapalı pazar yerinin eninde sonunda yapılacağını kaydederek; “Halkımız tercihini bizden yana kullandığı takdirde, hayata geçireceğimiz ilk proje ‘Kapalı Pazar Yeri’ projesi olacak” dedi.

Yıldırım adaylığı ile ilgili olarak şunları söyledi; “Belediye Meclis üyeliğine aday olmamdaki en büyük sebep, esnaf üyelerimizden almış olduğum destektir.

Küçük esnafımız, “Belediyemiz’de bizim de bir sesimiz, bir temsilcimiz olsun” diyerek bana aday olmam için talepte bulundu. Ben de Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Meclis üyeliğine aday olmak için başvurumu yaptım. Başvurumu uygun gören partimiz, beni 11. sıradan aday gösterdi. Kırklareli halkından da alacağım destek ile Belediye Meclis üyeliğini kazanmam halinde, ilimize faydalı olacağıma inanıyorum.”

“Kapalı Pazar yeri, eninde sonunda olacak”

Kırklareli’de hemen hemen tüm Belediye Başkan adaylarının projeleri arasında ilk sıralarda bulunan “Kapalı Pazar Yeri” seçim öncesinde yine vatandaşın kafasında bir soru işareti oluşturdu.

 “Ne zaman ve nasıl olacak” sorularını bu kez konunun en yakın takipçisi olan Kırklareli Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Resul Yıldırım’a sorduk.

Yıldırım, Kırklareli’de bir Kapalı Pazar Yeri yapılmasının artık zorunlu hale geldiğini kaydederek, bu projenin eninde sonunda hayata geçireleceğini söyledi. Yıldırım, bu konuda Belediye Meclisi’ne de büyük görevler düştüğünü hatırlatarak, seçilmeleri halinde esnafın projeye katılımı anlamında her türlü özveriyi göstereceklerini belirtti.

Resul Yıldırım; “Belediye Başkanımız ile yaptığımız görüşmelerde, sadece esnafımızı ve vatandaşımızı yağmurdan, soğuktan koruyacak bir kapalı pazar yeri değil, vatandaşları pazar yerine çekecek, esnafın satış yapmasını kolaylaştıracak cazibe unsurları da oluşturmak istiyoruz. Böyle bir kapalı pazar yerinin Kırklareli’ne ve küçük esnafımıza büyük faydaları olacaktır” dedi.

“Halkımız tercihini bizden yana kullandığı takdirde, hayata geçireceğimiz ilk proje ‘Kapalı Pazar Yeri’ projesi olacak” diyen Yıldırım; “Kırklareli esnafı için ne yapılması gerekiyorsa, onu gerçekleştireceğiz. Küçük esnafımızın durumunu biliyoruz. Esnafımızın ekonomik şartları gerçekten çok kötü. Bu yüzden kapalı pazar yeri konusunda esnafımızın üzerine düşen görevi de en aza indirgemek için her türlü özveriyi göstereceğiz” dedi.