Esrar ve kaçak sigara ele geçirildi

Tekirdağ'da 4 kilogram esrar ile 8 bin 692 paket kaçak sigara ele geçirildi.



Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yaptığı basın açıklamasında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen istihbarat çalışmaları neticesinde iki ayrı operasyon düzenlediklerini bildirdi.
Emniyet güçlerinin yaptıkları çalışmalar sonucu, Tekirdağ'da bir bağ evinde, uyuşturucu madde bulunduğu şeklinde bilgiler edindiklerini belirten Çelikbilek, bunun üzerine Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama ve el koyma iznine istinaden bağ evinde arama yaptıklarını ifade etti.
Çelikbilek aramada, 4 kilogram esrar maddesinin ele geçirildiğini ve olayla ilgisi bulunan 1 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.
Öte yandan, Çorlu ilçesinde de, gümrük kaçağı sigara sattığı belirlenen 4 kişinin ev ve iş yerlerinde arama yapıldığını söyleyen Çelikbilek, şunları kaydetti:
''Çorlu ilçemizde, gümrük kaçağı sigara sattığı tespit edilen üç erkek ve bir kadının ev ve iş yerlerinde adli makamlardan alınan kararla arama yapıldı. Operasyon sonunda, toplam 8 bin 692 paket gümrük kaçağı olduğu tespit edilen sigara ele geçirildi. Olayla ilgisi bulunan 4 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.''
Çelikbilek, son iki ay içinde 15 ayrı operasyon düzenlediklerini belirterek, operasyonlar sonucunda 12 bin 986 gram esrar maddesi, 276 adet uyuşturucu hap, bin 692 parça Osmanlı, Roma ve Bizans dönemlerine ait tarihi eser ile 40 bin 564 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiğini söyledi.
Çelikbilek, operasyonlarda toplam 50 kişinin ise gözaltına alınarak gerekli işlemlerin yapıldığını kaydetti. aa