ETSO ve ETB'den birlik mesajı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alamut ve Yönetim Kurulu Üyeleri Edirne Ticaret Borsası'nı önceki gün ziyaret etti.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alamut ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin Edirne Ticaret Borsası’nı ziyareti esnasında ETSO Yönetim Kurulu Üyeleri; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı, Meclis Başkanı Arslan Kıyunat ve Meclis Üyeleri ile görüştüler:
Alamut, Türkiye çapında gelişmişlik sıralamasında ilk beşe giren ve bu başarıyı sağlayan Edirne Ticaret Borsası Meclis Üyelerine teşekkür ederek, orada bulunmaktan dolayı Yönetim Kurulu Üyeleri adına memnuniyetini dile getirdi. Alamut; “125 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan ETSO tüccarın temsilcisidir, Borsamız’da hububat üreticilerinin temsilcileridir. İlimizin en gözde iki sivil toplum kuruluşu olarak, İlimizde yaşanan sorunları birlikte aşacağımıza inanıyorum” dedi.
Global ekonomik krizin Ülkemiz ve İlimiz etkilerine değinen Alamut, “Esnafımızı etkisi altına alan ekonomik krizden, ETSO ve ETB birlik ve beraberlik içinde üreteceğimiz projelere karşılıklı destek vererek, en az hasarla atlatmalarını sağlamayı hedefliyoruz ve bunu başaracağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
Alamut, gerçekleştirilen Oda seçimlerinden sonra yeni göreve geldiklerini belirterek,  TOBB tarafından yap-işlet-devret modeli ile modernize edilen Kapıkule Gümrük Sahası ve burada yapılan işletmeler hakkında  Yönetim Kurulu Üyeleri için bilgiler almak istediğini ifade etti.
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yardımcı, ETSO Yönetim Kurulu Üyelerine hoş geldiniz diyerek ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yardımcı; “Edirne’ye vereceğimiz mesajlar çok önemli İlimiz, Ülkemizin en güzel, en kritik İli’dir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde de hatırı sayılır Oda’lardan birisiyiz. Edirne’de yaşanan ve kendini hissettiren ekonomik krizi atlatmak bizim birlikte yapacağımız çalışmalara bağlı. Edirne’nin kavga etme lüksü yoktur. Birlik ve beraberlik içinde sorunları konuşarak aşabiliriz. Biz her türlü desteğe hazırız. Her şey Edirne için. İlimiz ve dolayısıyla bölgemiz  bizden bunu bekliyor” dedi. Yardımcı Kapıkule Gümrük Sahasının inşası ile ilgili bilgiler verdi.
ETB Meclis Başkanı Kıyunat, iki sivil toplum kuruluşunun Meclis Üyelerini birlikte görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek  hoş geldiniz dedi.
Daha sonra ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Alamut  ve Yönetim Kurulu Üyeleri Kapıkule Gümrük sahasının inşasını yerinde  inceleyerek  yetkililerden   bilgiler aldılar. (mc)