"Eve Kapanma, Pazara Çık" kampanyasına Kırklareli'deki liderler de destek verecek

'Eve Kapanma, Pazara Çık' kampanyasına Kırklareli'deki liderler de destek verecek

Kırklareli Ticaret Borsası Başknı Turhan Altıntel, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun “Türkiye’nin Yüzü Gülsün Diye, Kriz Varsa Çare de Var” kampanyası nedeniyle tüm illerin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanları’na bir açıklama yazısı gönderdiğini belirtti.

Altıntel yapmış olduğu açıklamada; TOBB, TESK, TÜRK-IŞ, TISK, HAK-IŞ ve KAMUSEN’in ortaklaşa kurduğu “Üreten Türkiye Platformu”nun, Türkiye’de iç talebin artırılmasını öngören bu kampanya ile çok önemli bir iç pazar büyüklüğüne sahip olan Türkiye’de, insanların erteleme eğiliminde oldukları tüketimlerini öne çekmek, piyasanın canlandırılarak, firmaların-stoklarındaki birikimin eritilmesini sağlamak ve stokların nakde çevrilmesine katkı sağlanmak istediğini belirtti.

22 Mayıs tarihinde Istanbul’da gerçekleştirilen basın toplantısı ile kampanyanın başlatıldığını ve 5 ana tema üzerine oturtulmuş bu kampanyanın yerel çapta da uygulanabilirliğini etkinleştirmek için çalışma yapacaklarını söyleyen Altıntel; “Eve kapanma pazara çık (Tüketiciye çağrı), Gücüne inan (Işverene çağrı), Kimse işini kaybetmesin (Işçiye çağrı) Güven ve Istikrar (Hükümete çağrı), Biri varsa hepsi var. (Üretim, Istihdam, Tüketim ) başlıklarıyla devam edecek olan kampanyanın 5 hafta süreceğini söyledi.

Altıntel; “Ayrıca TOBB tarafından hazırlanan afişler oda ve borsalarımıza gönderildi. Afişlerin; oda ve borsalarda, oda ve borsa üyelerinin iş yerlerinde ve özellikle market ve alışveriş merkezlerinde, belediye toplu taşıma araçlarında düzenli olarak asılması sağlanacak. Önümüzdeki günlerde biz de Valimiz sayın Hüseyin Avni Coş’un önderliğinde bu kampnayaya destek vermek amacıyla esnafımızı gezerek, alışveriş yapmayı düşünüyoruz.

 Bizler bu konuda topluma ön ayak olmalıyız ki, vatandaşlarımızı davet edebilelim.” dedi.Kampanyanın yerel düzeyde tanıtımının yoğun bir şekilde süreceğini dile getiren Altıntel, kampanyanın tanıtımının sağlanmasının büyük önem arz ettiğini sözlerine ekledi.