Evrencikliler siyasette boy gösteriyor

Evrencikliler siyasette boy gösteriyor

Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Evrencik köyü, yetiştirdiği siyasetçilerle de ilgi çekiyor. 29 Mart’ta yapılacak olan yerel yönetim seçimleri öncesinde Evrencikli siyasetçiler, belediye başkanlıkları için adaylıklarını açıklıyorlar.

Istanbul’un iki büyük belediyesi, Bayrampaşa ve Küçükçekmece için Evrencikli iki deneyimli siyasetçi aday olduğunu açıklarken, köy halkı da hemşehrilerini yürekten destekliyor.

Demokratik Sol Parti (DSP) Bayrampaşa Belediye Başkan Adaylığı kesinleşen Inşaat Mühendisi Muharrem Çınar ve Demokrat Parti (DP) Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Emin Şahinşen, seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar.

Evrencik köyünde de adaylara olan destek giderek artarken, aktif sporun içinde de uzun yıllar yer alan Muharrem Çınar’ın özgeçmişi şöyle: “Muharrem Çınar, 1954 yılında Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Evrencik köyünde Makedonya-Kumanovalı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 1966’da Bayrampaşa’ya yerleşti. Yeni Sağmalcılar Ortaokulu ve Sağmalcılar Lisesi’nde okuduktan sonra Şehremini Lisesi’nden mezun oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi Inşaat Fakültesini’ni 1983 yılında bitiren Muharrem Çınar, Altınaslar, Güneşspor, Demirkapıspor, Budaklar, Atışalanspor, Petrolspor, Hilalspor ve Altıntepsi gibi ilçenin değişik kulüplerinde uzun süre futbol oynadı. Gürzafer Spor Kulübü’nde ve çeşitli yöresel derneklerde yöneticilik yaptı. 1976-1988 yılları arasında Istanbul Büyükşehir Belediyesi, 1990-97 yılları arasında da Bayrampaşa Belediyesi’nde şehircilik ve imar alanında yöneticilik yapan Çınar, 1997 yılından bu yana Şişli Belediyesi’nde çeşitli kademelerde görev yapıyor. Evli ve iki çocuk babası olan Muharrem Çınar, Ingilizce de biliyor”

Emin Şahinşen: 1954 yılında Kırklareli il, Vize ilçesi, Evrencik köyünde doğan Şahinşen, 1965 yılından bu yana Tepeüstü, Yenimahalle’de ikamet ediyor. Trakya Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Bölümü’nü bitiren Emin Şahinşen, 20 yıldır Küçükçekmece bölgesinde mühendislik ve mimarlık hizmeti veriyor.