Eylem'deki işçilere yurtdışı desteği

Avrupa'da işçi haklarını korumak amacıyla oluşturulan Temiz Giyim Kampanyası İngiltere ve İsveç temsilcileri, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığı iddia edilen 3 işçiyi ziyaret etti.

 

     Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Musa Servi ile İngiltere'den gelen Samantha Maher ve İsveç'ten gelen Cristopher Riddselius, Çorlu'ya Bağlı Marmaracık Beldesi’ndeki bir ayakkabı fabrikasından sendika üyesi oldukları iddiasıyla çıkartılan ve fabrika önünde eylemlerini sürdüren Kezban Elmaz, Dilek Şenkal ve Dilek Kurtuluş'tan bilgi aldı.
     Servi, burada yaptığı açıklamada, işçilerin fabrikadaki işlerinden ana yasal hakları olan sendikaya üye oldukları için çıkartıldığını ileri sürdü.
     İşçilerin 38 günden beri işe geri dönmek için eylem yaptığını anlatan Servi, ''Haklarını arayan bu işçilerimiz, iş veren tarafından güvenlik güçlerine şikayet edilerek gözaltına alındılar. Bu arkadaşlarımızın tek amacı işlerine dönmek. Fabrika yetkilileri ile görüştük ama şimdilik bir sonuç çıkmadı. İşçilerimize destek olmaya devam edeceğiz'' dedi. aa