Eylemcilere eylemle tepki

Eylemcilere eylemle tepki

Edirne'de tutuklanan sol bir örgütün 5 üyesine destek vermek amacıyla 5 gündür şehre girmeye çalışan eylemcilerin girişimleri sürerken, Babaeski ilçesinde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, bir dinlenme tesisinde bekleyen eylemci grubu protesto etti.

Dün akşam saatlerinde Babaeski Ilçesi'nin Fatih Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, ellerinde Türk bayrakları ile slogan atarak Babaeski Otogarı'na kadar yürüdü. Terör örgütlerinin tahriklerine kapılmayacaklarını vurgulayan grup, yol boyunca, "Burası Babaeski, burada hain yok" , "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Eylem üzerine olay yerine gelen Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir ile Ilçe Emniyet Müdürü Tuncay Sancak, ilçe halkını tahriklere kapılmamaları ve sağduyulu olmaları konusunda uyardı.

Istiklal Marşı okuyan gruptaki bazı vatandaşlar 5 gündür Edirne'ye girmek için bir benzin istasyonunda bekleyen yaklaşık 200 kişilik gruptan bazı kişilerin ilçedeki vatandaşları provoke etmeye çalıştığını ön sürdü.

Babaeski ilçe merkezinde ise vatandaşlar dükkanlarına ve balkonlarına astıkları Türk bayrakları ile durumu protesto ettiler.

Bir aile tepkisi daha

Öte yandan yasadışı sol bir örgüte üye oldukları gerekçesi ile tutuklanan 5 kişiye destek vermek için Edirne'ye girmeye çalışan 200 kişilik grupta kopmalar yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde bir ailenin eylemciler arasındaki kızını alarak evlerine dönmesinin ardından önceki günde yine bir aile gelerek eylemciler arasında bulunan oğullarını eve dönmesi için ikna etmeye çalıştı.

Eylemi bırakıp gitmek istemeyen genci ikna etmeye çalışan annesi oğlunu aşure etkinliğine katılmak için evden çıktığını ancak daha sonra oğlunu eylemciler arasında gördüğünü söyledi. Oğlunun psikolojik sorunları olduğunu söyleyen anne Dudu Kaya, oğlunun gelmek istememesi üzerine ağlamamak için kendisini zor tuttu. Kaya'nın oğlunu ikna etmeye çalışması sürerken geçtiğimiz günlerde de kızını televizyondan eylem yaparken gören Güler Emir isimli anne, dinlenme tesislerine gelerek kızını eylemcilerin arasından almıştı.

Yine Ali Şan Yalçın, isimli babada pikniğe gittiğini sandığı oğlunu televizyonda eylemciler arasında görmüş, dinlenme tesislerine gelerek oğlunu götürmüştü.