Fabrikanın Kapısını Kilitleyip Kaçtılar

Edirne'de bir tekstil fabrikasını taşeron olarak işleten 3 ortağın, çalıştırdıkları 150 işçinin 5 aylık maaşlarını ödemeden kaçtığı iddia edildi.

Edirne'de bir tekstil fabrikasını taşeron olarak işleten 3 ortağın, çalıştırdıkları 150 işçinin 5 aylık maaşlarını ödemeden kaçtığı iddia edildi.
     Alınan bilgiye göre, Edirne-Havsa kara yolu yakınında kurulu tekstil fabrikasında çalışan işçiler, sabah iş yeri servisinin gelmemesi üzerine kendi imkanlarıyla fabrikaya gitti.
     Fabrikanın kapısının kilitli olduğunu gören yaklaşık 50 işçi, makinelerin de yerinde olmadığını anlayınca durumu jandarmaya bildirdi.
     Fabrikaya gelen jandarma ekipleri, içeri girerek mal sayımı yaptı.
     Firmada 9 aydır çalışan Nimet Korkmaz, sabah kendilerini işe götürecek servisin gelmemesi üzerine, kendi imkanlarıyla fabrikaya geldiğini söyledi.
     Fabrikaya geldiğinde yaklaşık 50 mesai arkadaşının da iş yeri kapısında beklediklerini gördüğünü belirten Korkmaz, şöyle konuştu:
     ''Arkadaşlarla içerideki malların ve makinelerin boşaltıldığını görünce şoka girdik. Fabrikada 150 işçi çalışıyor. Zaten maaşlarımızı 5 aydır ödemiyorlardı. Geldiğimizde göreceğimizi gördük. Hakkımızı helal etmiyoruz. Bu ekonomik krizde bizi bedava çalıştırdılar.''
     Çalışanlardan Sinem Türkkan ise fabrika sahiplerinden Murat Bulu ile aynı apartmanda oturduklarını ifade ederek, ''Bulu, gece geç saatlerde evini gizlice taşımış. Giderken de merdivenlerde kazağını bırakmış'' dedi.
     Firma sahiplerinin işçileri acımasızca çalıştırdığını iddia eden Türkkan, ''Bazen 36 saat çalıştığımız oluyordu. Tezgah başında bayılanın yüzüne su döküp, yeniden çalıştırıyorlardı. Maaşlarımızı da 5 aydır ödemiyorlardı'' diye konuştu.
     Daha sonra çalışanlar, haklarını hukuki yollardan arayacaklarını bildirerek fabrika önünden ayrıldı.
aa