Fehmi Özkan Yağlı Güreşleri Malkara'da Heyecan Yarattı

Malkara Belediye'since düzenlenen geleneksel Fehmi Özkan Yağlı Pehlivan Güreşleri Gazibey Mahallesi Meşatlık mevkiinde yapıldı.



16 Ağustos 2009 Pazar günü saat 11.00’de Fehmi Özkan Pehlivan güreşlerinde 12 boyda 150 pehlivanın mücadelesinde Karamürselli Gökhan Arıcı başpehlivanlığı alırken 2010 yılı güreş ağalığını Malkaralı otobüs işletmecisi Bulut Yıldırım güreş ağası oldu.
16 Ağustos 2009 Pazar günü saat 11.30’da meşatlık mevkiinde yapılan Fehmi Özkan Yağlı Güreşleri ilk olarak saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.
İlk olarak açılış konuşmasını belediye başkanı Birol Kaya yaptı. Kaya.’ Her yıl geleneksel olarak yağlı güreşlerin yapıldığını, bu yıl ekip olarak güreşlere daha çok önem vererek üstün gayretlerimizle güzel bir program oluşturmaya çalıştık. Bizlere burada da yardımlarını esirgemeyen Malkaralı hayırsever iş adamlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.
Başkan Kaya’nın konuşmasının ardından Kırkpınar baş cazgiri Şükrü Kayabaş pehlivan duasını yaptı ve çevre il ve ilçelerden güreşlere gelenlere tek tek hoş geldiniz derken güreşlere kayılamayıp telgraf gönderip tebriklerde bulunanların isimlerini okudu.
Fehmi Özkan Yağlı güreşleri, 1.’inci,2.’inci,3.’üncü minikler, teşvik, Toz koran, Deste Küçük boy, Deste Büyük boy, Büyük Orta, Baş altı ve Başpehlivanlık kategorilerinde kıran kırana yapıldı.
Baş Cazgir Şükrü Kayabaş, daha ziyade gelen – gidenler, ağalık gibi genel konularla ilgilenirken ikinci Cazgir Cengiz Recep Kara bizzat güreşlerle ve güreşçileri takdim ederek güreşlerin devamını sağladı.
Güreşler ilk olarak miniklerin kıran kırana güreşleri ile başladı. Güreşler tamamlandıkça ilk üçe girenler kürsüye gelerek madalyaları Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Başkan Birol Kaya, eski belediye başkanlarından Salih Keskin, Zeki Eren, CHP Milletvekili Enis Tütüncü ve bazı konuklar tarafından takıldı.
İlk grupların güreşlerinin tamamlanmasının ardından protokol tarafından güreş ağalığı için güreşecek güreşçilerin kuraları çekildi.
Kuraların çekilmesini ardından, 2010 yılında Malkara Yağlı Güreşlerde ağalık ihalesi açıldı. Ağalık ihalesi için 12 kişi ihaleye katıldı. İhaleyi ilk olarak Başkan Kaya 1.00.00 TL’den başlattı. İhaleye katılan 12 kişi arasında en çok artıran otobüs işletmecisi Bulut Yıldırım 8.00.00 TL ile 2010 Malkara Güreş Ağası olması ile Başkan Kaya, Bulut Yıldırım ve ihaleye katılanlar davul eşliğinde güreş alanında şeref turu attılar.
 Ağalık ihalesinin yapılmasının ardından sıra en heyecanlı an başpehlivanlık güreşlerine geldi.
Başpehlivanlık için, Ekrem Yavuz, Fikret Ersoy, Mehmet Yavaş Civa, Mustafa Bayram, Ziya Ünlü, Fevzi Çakır, Reşat Turgut, Cengiz Zengin, İrfan Şen, Naim Kurt, Gökhan Arıcı kıran kırana güreşti.
Katılımcıların alkışları arasında heyecanlı geçen güreşler sonunda Gökhan Arıcı, Fatih Bakın ve Cengiz Zengin ilk üçe kaldılar.
Son final müsabakasında Gökhan Arıcı rakibini yenerek Malkara Fehmi Özkan Yağlı Güreşler madalyasını aldı.