Fem Dershaneleri Kırklareli Şubesi'nden "Eğitimde Yeni Eğilimler" konferansı

Fem Dershaneleri Kırklareli Şubesi'nden 'Eğitimde Yeni Eğilimler' konferansı

Fem Dershaneleri Kırklareli Şubesi dün öğleden sonra Ilimiz Halk Eğitim Merkezi ASO Müdürlüğü’nde “Eğitimde yeni eğilimler” isimli bir konferans verdi. Konferansa Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit’le birlikte Il, Ilçe Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri ile birlikte öğretmenlerin yanısıra halktan bazı kişiler katıldı.

Konferans öncesi katılımcılara kokteyl verildi

FEM Dershaneleri Kırklareli Şubesi’nin düzenlediği konferanstan önce konuklara Ilimiz Halk Eğitim Merkezi salonunda bir kokteyl verildi. Yaklaşık 1 saat süren kokteylin ardından katılımcılar Ilimiz Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü Toplantı Salonu’na geçtiler.

Istiklal Marşımızın kabulü ve Çanakkale Deniz Zaferi unutulmadı

Fem Dershanesi Kırklareli Şube Müdürü Hasan Çakır açılış konuşmasını yapmak için kürsüye geldi. Çakır konuklara “hoşgeldiniz” diyerek başladığı konuşmasının hemen akabinde 12 Mart 1921 Istiklal Marşımızın kabulü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü adına ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için Saygı Duruşu yapılarak ardından Istiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.

Toplantı salonunda duygu yoğunluğu yaşanırken Ata’ya olan saygı ve bağlılık ile birlikte şehitlerimize duyulan minnet borcu ile katılımcılar o günleri bir kez daha hatırladılar.

Çakır’dan dershane ile igili bilgiler

Fem Dershanesi Kırklareli Şube Müdürü Hasan Çakır özetle konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Kuruluşundan bu yana nice başarılara imza atan dershanemiz başarıyı; aile desteğinin yanında iyi bir eğitim kadrosu, kaliteli, bol dökümanlı, bize özgü rehperlik ve danışmanlık sistemi ile kazanmıştır. FEM dershanemizin kurum olarak herzamanki hedefi eğitimde bir önceki yılın önüne geçmektir.

1 Mart’ta yapılan Seviye Tespit sınavında başvurular 5000’i geçti. Katılım ise 4000 olarak gözlendi. Bu ciddi bir katılım oranıdır. Fem Dershanesi Kırklareli Şube’si olarak değişen sınav sistemini şimdiden takipe aldık ve bu konudaki çalışmalarımıza başlayarak dökümanlarımızı hazırladık ve uygulamaya geçtik. Bu sebeple öğrencilerimizin bize olan güveni arttı. Hedeflerimiz sadece Kırklareli birincilikleri değil Türkiye çapında öğrencilerimizi daha birçok başarıya taşımak.”

Değişen ve gelişen dünyada da eğitimde de değişimler kaçınılmaz bir hal almıştır” dedi.

Fem Dershaneleri olarak bu konuda eğitim adına yeni gelişmeleri yeni eğilimleri birinci ağızdan dinlemek ve anlatmak için Milli Eğitim Bakanlığının Dış Ilişkilerden Sorumlu Genel Müdürü Ibrahim Özdemir’i konuşmasını gerçekleştirmesi için kürsüye davet etti.

Özdemir’den “21. yüzyılda Eğitimi               Şekillendiren Eğilimler” sunusu

Slaytlı bir şekilde gerçekleştirilen sunumda Özdemir, “21. Yüzyılda Eğitimi Şekillendiren Eğilimler” sunusunu Ilimiz Halk Eğitim Merkezi ASO Müdürlüğü toplantı salonunda bulunana konuklara aktardı.

Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığının Dış Ilişkilerden Sorumlu Genel Müdürü Ibrahim Özdemir’e eğitim konusunda gerçekleştirdiği başarılı sunumumdan dolayı günün anısına çiçek ve plaket sunuldu.