Fen-Edebiyat Fakültesi binası hizmete açıldı

Hayırsever işadamı Atilla Orhan'ın yaptırdığı Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'inde katıldığı tören ile hizmete açıldı.

 

HABER MERKEZİ

Kavaklı Beldesi Değirmencik Köyü yolu üzerinde bulunan Teknik Eğitim Fakültesi’nin yanında 16 Nisan Perşembe günü temeli atılan ve hayırsever işadamı Atilla Orhan’ın yaptırmış olduğu Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nin inşaatı tamamlanmasının ardından 2009 – 2010 akademik yılında hizmete açıldı. 600’er metrekare olarak 4 kattan oluşan ve 2 bin 400 metrekare alana sahip okulun açılış törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kavaklı Belediye Başkanı İnci Tunç, hayırsever işadamı Atilla Orhan, İl Genel ve Belediye Meclis Üyleleri, Kurum ve Kuruluş temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan hayırsever işadamı Atilla Orhan; “Böyle bir binayı Kırklareli’ne kazandırmaktan dolayı çok mutluyum. Binamızın ilimize, ülkemize ve dünyaya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Orhan’dan sonra konuşma yapmak için kürsüye gelen Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç; “Öncelikle hayırsever işadamımız Atilla Orhan’a böyle bir binayı okulumuza kazandırmasından dolayı şükranlarımı sunuyorum.
Üniversitemiz yeni kuruluş bir üniversite olarak kısa sürede gözle görülür bir şekilde büyüdü. Bu büyümede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırsever iş adamımızın bu davranışı dilerim ki diğer işadamlarına örnek olur. Kendisine bol kazançlı ve bol hayırlı işler diliyorum” dedi.
Aykaç’dan sonra kürsüye gelen Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu; “Üniversitemiz henüz 2 yıllık bir üniversite olmasına rağmen kısa sürede gözle görülür bir şekilde büyümüş bir üniversite. Üniversitemizin bu şekilde büyümesine yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Erzurum’dan gelerek ilimize okul yaptırmış olan hayırsever işadamı Atilla Orhan’ın bu davranışının örnek alınması gerekiyor” dedi.

“Üniversitelerimizin vizyon ve misyonu olmalı”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ise; “Öncelikle işadamı Atilla Orhan’a teşekkür ediyorum.
Ülkemizde üniversitelere sorunlarını sorduğumuzda sorunlarının başında fiziki yetersizlik geliyor. Üniversitelerimizde yerleşim ile ilgili, kampus ile ilgili ve özellikle imarla ilgili çok önemli sıkıntılar var. Diğer bir sorun ise öğretim üyelerinin ücret ve maaşlarının yetersizliği gündeme geliyor. Bizim ülkemizdeki çevre şartlarının özelliğinden hareketle üniversitemizdeki sorunların sadece fiziki sorunlarla kısıtlandığını görüyoruz. Belki çok sayıda öğrenci olması. Üniversite sayılarımızın bu öğrenci sayımız karşısında yetersiz kalması nedeni ile, üniversitelerimiz kendini geliştirecek ulusal veya uluslar arası rekabete açacak bir potansiyeli düşünmediler ve bunu bir sorun olarak görmediler. Ama her şeye rağmen yinede fiziki şartların mevcut yapı içerisinde çok önemli yer tuttuğunu söylemek mümkün. Ben doğrusu üniversitelerin bu  ihtiyaçlarının bu alanda kalmasıyla alakalı bir eksikliği kabul ediyor ve üzerinde duruyorum. Ama esas sorunun, esas eksikliğin vizyonla misyon tanımlamasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Üniversitelerimizin çoğu ulusal ve uluslar arası anlamda kendisini rekabete hazırlayacak bir vizyona sahip olarak görünmüyorlar. Bunu taşıyacak ve içinde bulundukları toplumun belirli sorunlarını çözmeye odaklanacak bir misyon üzerinde de yoğunlaşmıyorlar. Belki ikisini bir arada düşünmekte fayda var. Bir tarafıyla geleceğe yönelmek bir vizyon oluşturmak ve bu vizyona dayalı içinde bulunduğu toplumu da bu vizyona taşıyacak bir misyon tanımlamak, ama beraberinde bu vizyon ve misyonu taşıyabilecek alt yapıya, fiziki yapıya, insan kaynakları yapısına ve finansman yapısına da sahip olmak çok önemli bir hale geliyor. Bu açıdan bakıldığında üniversitelerimizin pek çok sorunu var. Ama üniversiteler sorunlarına rağmen bu ülkenin temel sorunlarını çözmede liderlik edecek potansiyele sahip yegane kurumlardır. Unutmamalıyız mesela ABD’de çok başarılı olan üniversitelerin pek çoğunun hayat hikayesine baktığınızda çok kıt kaynaklarla yola çıktıklarını söylemek mümkündür. Fiziki şartların eksikliği bizi çok etkiliyor olabilir. Ama bizi geleceğe taşıyacak olan şey fiziki şartlar değil, temelde kendi zihniyetimiz ve oluşturacağımız vizyonumuzla ilgilidir. İyi bir vizyon ve iyi bir zihni yapı üniversiteler için her zaman liderlik edecek bir potansiyel taşır. Bu binayı yapanlara ve yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından okulun açılışı yapıldı ve okul binası gezildi.. bakan Dinçer okulu gezdiği sırada kendisine hoş geldiniz diyen öğrencilerle de sohbet etti. (yy)