Fen-Edebiyat Fakültesi inşaatı Temmuz ayının sonunda bitiyor

Hayırsever işadamı Atilla Orhan'ın yaptırdığı Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi inşaatı 31 Temmuz Cuma günü sona eriyor.

Kavaklı Beldesi Değirmencik Köyü yolu üzerinde bulunan Teknik Eğitim Fakültesi’nin yanında 16 Nisan Perşembe günü temeli atılan ve hayırsever işadamı Atilla Orhan’ın yaptırmış olduğu Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nin inşaat çalışmaları Temmuz ayının sonunda tamamlanıyor. 2009 – 2010 eğitim Öğretim yılında hizmet verecek olan bina bir katı 650 metre olmak üzere 4 kat 2 bin 600 metrekareden oluşuyor.
İnşaatta bir yandan duvarlar örülürken diğer yandan badanası ve sıvası yapılıyor. Cam çerçeve takma işlerinin büyük bir kısmının yapıldığı inşaatın çatı çalışmaları da sona ermek üzere. İnşaat ile ilgili açıklama yapan Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreteri Ergün Erbay; “Fen-Edebiyat Fakültemizin inşaatı ihalede belirtilmiş olan 31 Temmuz tarihinde tamamen bitirilerek anahtar teslimi yapılacak. 2009 – 2010 eğitim öğretim yılında faaliyet gösterecek olan fakültemizde 100 öğrenci öğrenim görecek. Hayırsever iş adamı Atilla Orhan’a bir kez daha teşekkür ediyor fakültemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.(yy)