Fen-Edebiyat Fakültesi yeni dönemde öğrencilerini bekliyor

Fen-Edebiyat Fakültesi yeni dönemde öğrencilerini bekliyor

16 Nisan 2009 tarihinde Işadamı Atilla Orhan’ın katkıları ile yaptırılmaya başlanan ve zamanın Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından kalabalalık bir protokol eşliğinde temeli atılan Fen-Edebiyat Fakültesi’ne ait derslik binası, tamamlandı.

Kırklareli Üniversitesi’nin Kavaklı Yerleşkesi’nde yapılan derslik binası, Teknik Eğitim Fakültesi’nin yanından yer alıyor.  Kırklareli Üniversitesi için yeni fırsatları ve yeni açılımları beraberinde getirecek, yeni değerler katacak ve üniversiteyi güçlendirecek olan birimlerden biri olan Fen-Edebiyat Fakültesi  sayesinde üniversite; yeni bölümlere, öğretim görevlilerine ve öğrencilere kavuşacak.

Fen-Edebiyat Fakültesi’nde ilk olarak 4 bölüme öğrenci alınması planlanıyor.  

2009-2010 eğitim-öğretim yılında Hacı Zekeriya Mahallesi’nde inşaatı tamamlanmış olan Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi ile Kavaklı Yerleşkesi’ndeki Fen-Edebiyat Fakültesi’nin faaliyete geçmesiyle, üniversite mevcudunda büyük oranda artış olacağı belirtildi.

Daha önce yapılan açıklamalarda; ek kontenjanlarla birlikte bu dönem üniversiteye ortalama 6000 yeni öğrencinin geleceği söylendi. Bu rakamlarla birlikte üniversite mevcudunun yaklaşık 11.300 olacağı ifade edilirken, gelecek olan 6000 bin yeni öğrenciden yarıdan fazlasının merkezde öğrenim göreceği dile getirildi.

Kavaklı Yerleşkesi’nde hayırsever Atilla Orhan’ın katkılarıyla yaptırılan bu bina, 14 Eylül’de faaliyete geçecek. Bunun yanısıra Kırklareli Üniversitesi tarafından, yerleşkenin bahçesindeki hangarlarda da hummalı bir çalışma sürüyor. Yaklaşık 3600 m2’lik alanda yer alan bu 4 hangardan bir tanesi cafeterya, bir tanesi yemekhane, bir tanesi kütüphane ve bir tanesi de sergi salonu olarak kullanılacak. Bunun yanısıra aynı bölgede öğrenciler için bir de kapalı spor kompleksi yapılıyor.