Fen-Edebiyat Fakültesinde Mezuniyet Töreni

Trakya Üniversitesi (TÜ) Fen-Edebiyat Fakültesinden 2008-2009 akademik yılında mezun olan 500 öğrenci için tören düzenlendi.

     TÜ Rektör Yardımcısı Prof Dr. Timur Kırgız, Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen törende, insanoğlunu canlılardan ayıran en önemli özelliğin yaratıcı akıl olduğunu, yaratıcı aklın da eğitim öğretimle geliştirilebileceğini söyledi.
     Öğrencilerin 4 yıl boyunca aldıkları eğitimle toplumda etkili olabilecek bireyler haline geldiğini ifade eden Kırgız, şunları kaydetti:
     ''Anne ve babalar, bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı bilgi ve becerilerle donatarak sizlere geri gönderiyoruz. Birlikte ne kadar gurur duysak azdır. Üniversiteyi bitirmek, yalnızca diploma sahibi olmak demek değildir. Öncelikle ailenize, topluma ve ülkenize yararlı meslek sahibi olun. Dünyanız değişim hızına ayak uydurun ve önünüze çıkan olanakları iyi değerlendirin.''
     TÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Erol Okan ise üniversitelerinden mezun olan öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi.
     Daha sonra öğrencilere mezuniyet belgesi verildi.