Fen Lisesi "Hırçın Kız"ı sahneye çıkardı

2008/2009 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın sona ermesi dolayısıyla yılsonu etkinliklerini sürdüren Kırklareli Fen Lisesi öğrencileri William Shaskespeare'sin 'Hırçın Kız' isimli Tiyatro Eseri'ni İngilizce olarak sahneledi.

Kırklareli Fen Lisesi öğrencileri tarafından 2008/2009 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın sona ermesi dolayısıyla yılsonu etkinlikleri kapsamında William Shaskespeare’sin “Hırçın Kız” isimli Tiyatro Eseri’ni İngilizce olarak sahneledi.
09 Haziran 2009 Salı günü saat 20.30’da Kırklareli Fen Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda sahnelen oyunu; Okul Müdürü Selahattin Karanfiler, Müdür Yardımcıları, öğrenciler ve veliler izledi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Selahattin Karanfiler şunları kaydetti:
“Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan bu İngilizce Tiyatro aslında Kırklareli Kültür Merkezi’nde sahnelenecekti. Ama İngilizce Öğretmenimizin Finlandiya’ya gitmesi sebebi ile bugüne kaldı. Öğretmenimiz ile yaptığımız görüşmede bu programı iptal edip etmeme konusunda görüş alış verişinde bulunduk. Öğretmenimizde beş kişide olsa öğrencilerimizin emeğinin boşa gitmemesi için bu akşam burada oyunumuzu sahneleme kararı aldık. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum”
Yapılan konuşmanın ardından İngilizcenin ne şekillerde öğrenilebileceği şeklinde hazırlanmış slayt sunumu gösterimi yapıldı. Daha sonra Tiyatro Oyunu’na geçildi.
Oyunda şu oyuncular rol aldı:
Petruchıo&Sly Şerafettin Ören, Hostes Selen Satun, Lord&Hortensio Gökhan Özturan, First Huntsman Gökay Tosunoğlu, Second Huntsman Umut Kaya, Players Süleyman Yılmaz, Mutlu Tosun, Lucentio Besim Ongun Kanat, Tranio Mert Düzgün, Baptista Orkun Bahçıvan, Elizabeth G. Ece Buzol, Katherine G. Ege Buzol, Gremio Onurcan Akıncı, Bianca Fulya Yakan, Biondello Mustafa Yılmaz, Grumio Umut Kaya, Tailor&Hatmaker Serkan Sert, Vincentio Caner Yılmaz, Widow İdil Bulmuş.
Techical Support/Teknik Destek Birkay Alaycı, Designer Cemra İnanç, English Teacher Duygu Yıldız.
* Oyunun Özeti
Hırçın Kız, adından da anlaşıldığı gibi; Hırçın bir kızın hikayesi. Baba Baptista ve anne Elizabeth'in iki güzel kızı vardır. Bunlardan biri oldukça alımlı, nazik, hassas olan Bianca, diğeri ise hırçın mı hırçın, sinirli, etrafındakilere hakaret yağdıran ve asla evlenmeyi düşünmeyen abla Katherine, yani Hırçın Katherine. Katherine, evlenmeyi düşünmediği için babası Baptista, küçük kız kardeş Bianca'nın da evlenmesine izin vermez. Ta ki Petruchio bu ailenin evine misafir olana dek... Petruchio, genç, yakışıklı ve bir o kadar çapkın bir adamdır. Bianca'ya aşık olan Lucentio, Gremio ve Hortensio, Petruchio ile anlaşma yaparak Katherine'ni Petruchio ile evlenmek için ikna etmesine yardımcı olmaya çalışırlar. Lucentio, yakın dostu Tranio'nun yardımı ile bir yandan Bianca'nın gönlünü fethetmeye, bir yandan da Bianca'ya aşık olan rakipleri Gremio ve Hortensio'yu saf dışı bırakmaya çalışır.
* Summary Of The Play
The Taming of the Shrevv, as it is understood from its name; a story of a shrevv girl. Father Baptista and Mother Elizabeth have tvvo beautiful girls. One of them is Bianca, so attractive, kind and sensitive; the other one is Katherine, so shrevv, and bombards everyone with insult, and never thinks of marrying, that is, Katherine the Shrevv. Since Katherine never thinks of marrying, Father Baptista does not permit his younger sister, Bianca, to marry, but until Petruchio comes to stay vvith this family as a guest... Petruchio is a young, handsome and very libertine man. Lucentio, Gremio and Hortensio who love Bianca make a deal vvith Petruchio, and help him convince Katherine to marry him. Lucentio vvith his close friend, Tranio, not only tries to vvin the love of Bianca, but also he disposes of his rivals, Gremio and Hortensio. And so vvhat kind of things vvill happen to our player? (s)