"Festival Alanı'na yaz boyunca standlar kurulsun"

'Festival Alanı'na yaz boyunca standlar kurulsun'

Geçtiğimiz yıllarda Kırklareli Belediyesi tarafından rekreasyon edilerek bir yaşam bölgesi haline getirilen ve Festival Alanı olarak adlandırılan yeşillik arazi, yaz mevsimiyle birlikte iyice hareketlenmeye başladı. Kakava Festivali boyunca yılın en kalabalık ve hareketli günlerini yaşayan festival alanı, eğlencelerin bitmesinin ardından daha sakin günlere geri dönüyor. Ancak vatandaşların festival boyunca bu alanın aktif olarak kullanılması çok hoşlarına gidiyor.

Kurulan standlar, gıda üzerine açılan tezgahlar ve geçici açık hava cafesi gibi birçok hizmet, Kırklareli’lilerin festival boyunca buraya akın etmesini sağlıyor. Hal böyle olunca diğer yaz günlerinde de burasının hareketli olmasını isyeten vatandaşlar, belediyeye bir öneri getirerek şunları söylediler:

“Kakava Festivali’nde oldukça kalabalık olan bu alan, insanların hizmetine sunularak farklı aktivitelere sahne oldu. Bizim belediyemize önerimiz ise, festival haricinde de burasının değerlendirilerek hareketli hale getirilmesi. Eğer bu alana yine stand kurulursa, uzun yaz gecelerinde insanların hepsi buraya gelecektir.

Festivaldeki gibi olmasa da ona yakın bir yoğunlukta stand kurulmasına izin verilirse, bu bölgede açık hava cefesi gibi hizmetler sunulursa, bu hem Kırklareli’lilere bir değişiklik olacak, hem de belediyeye bir gelir kaynağı olacaktır. Belediyenin bu önerimizi dikkate almasını temenni ediyoruz.”