Festival ateşi bugün yanıyor

Festival ateşi bugün yanıyor

19. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali bugün yakılacak olan festival ateşi ile resmen başlıyor. Birçok etkinlik, faaliyet ve yarışmanın yanı sıra, gece konserleri ile ünlü sanatçıları Kırklarelililerle buluşturacak olan festival, vatandaşlarımızı yine Festival alanına toplayacak.

Bugün festivalimiz kapsamında; ilk olarak 17.00 - 20.00 saatleri arasında göz Taraması (Gar binası yanı) gerçekleştirilecek. Saat 17.30’da ise Festival Korteji Karagöz heykeline bir çelenk sunacak. Çelenk töreninde Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da bir konuşma gerçekleştirecek. 18.30’da ise ilimiz Vilayet Meydanı ve Festival alanında halkoyunları gösterileri düzenlenecek. 18.00- 20.00 saatleri arasında Diyabet Cemiyeti tarafından, Şeker Taraması yapılacak.

Saat 20.45’de ise Festival Alanında Kırklareli Istranca Gençlik Doğa Sporları Kulübü’nün katkıları ile Kakava Ateşi yakılacak. Daha sonra gece konserleri  başlayacak. Gurup Band ve Blues Of Rumeli konserlerinin sonrasında, sahneye özgün müziğin sevilen grubu Yeni Türkü alacak. Bu akşamki festival etkinlikleri havai fişek gösterisi ile son bulacak.

Geçtiğimiz hafta sonundan itibaren festival alanında yapılan hazırlıklar ile 19. Kagaöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’ne hazırlanılırken, festival alanında kurulan standlar da Pazartesi günü itibariyle açıldı. Bugün resmen başlayacak olan 19. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali, Cumartesi akşamı yapılacak olan final konseri ile son bulacak.

5 Haziran Cuma gecesi ünlü sunucu Vatan Şaşmaz’ın sunuculuğunda geçecek programda saat 21.00’da Kırklareli’nin başarılı gruplarından İstasyon 39 Kırklarelililer ile buluşacak. İstasyon 39 konserinin ardından Türk Rock Müziği’nin son dönem en popüler ismi Emre Aydın sahne alacak. 19. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nin son gecesi ise saat 20.00’da yapılacak olan dans gösterisiyle başlayacak. Dans gösterisinin ardından ise ünlü sanatçı Petek Dinçöz ve Ali Güven Kırklareli halkı ile buluşacak.

Bu arada Kırklareli Belediyesi, 19. Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nin basın mensuplarınca takip edilmesi için, akreditasyon kartı tahsis etti. Ancak içerisinde birçok muhabiri barındıran Önadım Medya Grubu’na sadece iki adet basın kartı verildi. Bu sorun daha sonra Önadım Medya Grubu sahibesi Öznur Tüzün’ün girişimleri ile çözüldü.