Festival bu manzaralarla mı yapılacak?

Festival bu manzaralarla mı yapılacak?

Uzun yıllar Vilayet Meydanı’nda gerçekleşen Kırklareli Karagöz Şenikleri ve Kakava Festivali, geçtiğimiz senelerde Kırklareli Belediyesi’nin yapmış olduğu bir çalışmayla mekan değiştirmişti. İstasyon Altı mevkiinin çehresi tamamen rekreasyon edilerek festival alanı adı altında hizmete sunulmuş, burada bulunan raylarda senelerdir Kırklareli’ye tren uğramamasından dolayı eklenen toprağın altında kalmıştı.

Ancak geçtiğimiz yaz ilimize gelen Hürriyet Treni’nin ziyareti dolayısıyla sözkonusu bölge tekrar kazılmış ve rayların yüzeye çıkması sağlanmıştı.     

Hürriyet Treni ilimizden gideli neredeyse 1 sene oldu. Bu geçen süre boyunca ferstival alanında kazılan bölgede herhangi bir düzeltme çalışması yapılmadı.

 Geçtiğimiz günlerde Kakava Festivali’nin 4-5-6 Haziran tarihlerinde yapılacağının açıklanmasının ardından gözler yine festival alanına çevrildi. Her yağmur sonrası adeta göl halini alan bölge, sonraki günlerde sular buharlaşsa bile çamur olarak kalmaya devam ediyor.

Vatandaşların şu anki beklentileri ise kazılmış olan yerlerin festival öncesi tamir edilmesi. Vatandaşlar; Eğer burası tamir edilmezse festival zamanı çok büyük sorun yaratır. Insanların ayağının takılıp düşmesine ve yaralanmasına sebep olabilir.” diyerek endişerlerini dile getirdiler.