Festival Kortej'le renklendi

Festival Kortej'le renklendi

Kırklareli Belediyesi tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali'nin resmi açılışı dün yapılan kortej yürüyüşüyle gerçekleştirildi. Saat 17:00’da Karagöz Heykeli önünden başlayan kortej yürüyüşü Festival Alanı’nda son buldu. Büyük bir coşkulu katılımın gerçekleştiği kortej törenine; Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı A. Fuat Şeker, CHP İl Genel ve Belediye Meclisi Üyeleri, CHP İl Başkanı İhsan Kazan, eski Kırklareli Milletvekili Mehmeh Siyam Kesimoğlu, kurum ve kuruluş temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın Karagöz Heykeli’ne çelenk koyması ile başlayan kortej, yine Çağlayan’ın konuşması ile devam etti. Çağlayan yaptığı kortej konuşmasında şunları kaydetti.;”Kırklareli’nin Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali’nin bu yıl 19.’sunu düzenlemekteyiz. Bu yılda festivalimizi en iyi şekilde halkımızın beğeneceği şekilde yapma gayreti içinde olacağız. Kakava bildiğiniz üzere hıdrellez ile eş anlamlı olarak baharın gelişini vede bolluk bereket beklentisini anlatan bir ifade Karagöz’de Evliya Çelebi’nin seyahat namesinde tarihi bir belge olarak kabul edilir ise Kırklareli’ni anlatırken Karagöz’ün Kırklareli’den olduğunu vurgulamış Belediye Meclisi de bu nedenle Karagöz’ü de festivalimizin içine ekleyerek Kırklareli Karagöz ve Kültür Sanat ve Kakava ismini almıştır ve 19.sunu kutlamaktayız. Bu festivalimizde de yapacağımız sosyal, kültürel spor ve eğlence faaliyetleri ile yine şehrimize bir hareketlilik bir anlamıyla da bir bereket olacaktır diye düşünüyoruz ve bunu ummak istiyoruz. Şu ana kadar resmi açılışımız bugün olmak ile birlikte resmi açılışımızdan önce festival bünyesinde yaptığımız, Sosyal spor ve eğlence etkinliklerinin Kırklareli halkı tarafından memnuniyetle karşılandığını görmekten bende çok mutluluk duyuyorum. Festivalimize ve de biraz sonra başlayacak kortejimize katılan bütün arkadaşlara burada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Festivalimizin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını neşeli ve mutluluk içinde geçmesini temenni ediyorum.

Başkan Çağlayan’ın konuşmasının ardından kortej yürüyüşü yoğun bir katılımla başladı. Davul zurna eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş, Karagöz heykeli önünde başladı ve Karaumur, Hastane, 100. Yıl ve Istasyon caddelerinin ardından festival alanında son buldu. Kortejin ardından Tren Garı Binası önünde gerçekleştirilen Kırklareli Halk Oyunları ekibi gösterisi gerçekleştirildi. Saat 20:45’te Gekeneksel Kakava ateşi yakıldı. Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve beraberindeki protokol festival ateşini yakarak dev eğlencenin başlangıç işaretini vermiş oldular. Gece konserlerin de Grup Band, Blues Of Rumeli ve Yeni Türkü Kırklareliler’le buluştu. Konserlerinin ardından Havai Fişek Gösteri düzenlendi.