"Festivalimizi Babaeski'mizin adına yakışır bir şekilde kutlayacağız"

'Festivalimizi Babaeski'mizin adına yakışır bir şekilde kutlayacağız'

Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, 6-7-8-9 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 39. Babaeski Tarım Festivali ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Hacı, coşkulu ve Babaeski’nin ismine yakışan bir Festival kutlayacaklarını vurgulayarak, tüm vatandaşlarımızı Babaeski Gündüz Onat Festival Alanı’na davet etti.

Başkan Hacı açıklamalarında şunları söyledi;

“Bu sene 6-7-8-9 Ağustos 2009 tarihlerinde 39. sunu gerçekleştireceğimiz Babaeski Tarım Festivalimizi Belediye Başkanı olarak ilk defa halkımla birlikte kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyorum. 

39 yıl önce yürekleri her zaman Babaeski için çarpan efsane belediye başkanımız Sayın Gündüz Onat ve çalışma arkadaşları, o dönemin koşulları göz önüne alındığında bir hayal, ütopya gibi görünen düşlerinin peşine düştüler, çalmadık kapı bırakmadılar ve bu yıl 39. yaşını kutlayacağımız festivalimizin ilk tohumlarını serptiler. Bu sene de festivalimizi sizlerinde yoğun katılımlarıyla gerçekleştireceğimiz çeşitli etkinlikler ile her zamankinden daha coşkulu Babaeski’mizin adına yakışır bir şekilde kutlayacağız.

Küreselleşen aynı zamanda günden güne bir bakıma küçülen bu dünyada en güzel şey birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostlukların ebediyen yaşatılmasıdır. Bu bakımdan festivallerin önemi büyüktür. Öyle şehirler vardır ki dünyada yalnızca festivalleri ile tanınırlar. Dünyaya açılan bu pencereler, dünya kültürünü herkese, oturduğunuz yere, ayaklarınıza kadar getirerek sundukları için önemlidir ve etkileri çok büyüktür. Insanlar sanatın, kültürün erdemlerine ancak yüz yüze katılarak erişirler. Festivalimiz sadece Babaeski halkına değil, yurt içi ve yurt dışından tüm halkımıza hitap etmektedir. 6-9 Ağustos 2009 tarihleri arasında tüm vatandaşlarımızı Gündüz Onat Festival Alanına bekliyoruz.”

Babaeski Belediyesi, festivale kilitlendi

Babaeski Belediye Başkanlığının 6-7-8-9 Ağustos Tarihleri arasında düzenleyeceği 39.Babaeski Tarım Festivali’nin hazırlık çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Babaeski Belediye Başkanı Av.Abdullah Hacı; “Düzenleyeceğimiz festival bizim yüz akımız olacaktır. Bu nedenle herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapması ve elini taşın altına koyması gerekmektedir.

Etkinliğe kadar festival ile ilgili belediye çalışanlarımız festival alanındaki bozuk yolların onarılması, spor tesislerinin bakımının yapılması, dere yataklarında, festival alanında bulunan ağaçların kireçlenmesi, elektrik direklerinin zımparalanıp boyanması, sergi standlarının kurulması, havuzların bakımının yapılması, festival alanının süslenmesi, pankartların hazırlanması  gibi  tüm temizlik ve ilçemizi güzelleştirme çalışmalarını tamamlayacaklardır.

Bu festivalimizde ve bundan sonra düzenleyeceğimiz festivallerimizde halkımız için en iyisini yapmalıyız. Babaeski halkı her şeyin en iyisine en güzeline layıktır. Ben inanıyorum ki halkımızın festivaline sahip çıkıp, yoğun bir katılım ile bu sene karnaval havasında güzel bir etkinlik yaşacağız. Ayrıca festival alanımızda kurulacak olan sergi stantlarımıza ilçemizden ve çevre yerlerden yoğun ilgi gösteren herkese çok teşekkür ederim. Standlarımıza ilan yaptığımız ilk günden beri yoğun bir talep oldu. Şu an çok az sayıda standımız boş kaldı. Bu nedenle stand kiralamak isteyen vatandaşlarımızın bir an önce Zabıta Amirimiz Hakan Inanç ile irtibata geçmeleri gerekmektedir. Standlarımız mesai saatleri içinde danışmadan halkımıza kiralanmaktadır. Festivalimizde halkımıza güzel sürprizlerimiz de olacak. Herkesi festivalimize bekliyoruz” dedi.