"Fikir ve kültür göçü aileyi tahrip ediyor"

AK Parti Kırklareli İl Kadın Kolları tarafından 10 Mayıs 2009 Pazar günü düzenlenen Konferans'ta gençliğin sorunları ile aile meseleleri masaya yatırıldı.

AK Parti Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 10 Mayıs Anneler Günü münasebetiyle Gençliğin sorunları ve aile meseleleri konusunda bir Konferans düzenlendi. 10 Mayıs 2009 Pazar günü saat 14.00’te Kırklareli Kültür Merkezi’nde düzenlenen Konferansa konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı katıldı.
Düzenlenen Konferansı izlemeye; AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet İbrikçi, Merkez İlçe Başkanı Hamit Orakçı, AK Parti Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Av. Tülay Tunçay Peker, Kırklareli Müftüsü İsa Saim, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ata Karataş ile vatandaşlar geldi.
Konferansı veren Prof. Dr. Bayraklı fikir ve kültür göçünün aileyi tahrip ettiğini belirterek, bu duruma düşmemek için ailelerin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. 18. ve 19. asırdaki sanayileşmenin ailelerin maneviyatlarının yok olmasına neden olduğunu belirten Prof. Dr. Bayraklı gençliğin en büyük sorunlarından birisini de haram lokma ve helal süt emmemek oluşturduğunu ifade etti.
Aile olarak gençlere sahip çıkılarak devamlı olarak doğru bilgiler verilmesinin çok önemli olduğuna değinen Prof. Dr. Bayraklı ailenin birlik içerisinde olabilmesi için de; aile içinde barış, sevgi, merhamet, akıllı davranma, mutlu etme, üzmeme ve razı etme mekanizmalarının devamlı olarak karşılıklı bir şekilde uygulanmasının çok önemli olduğunu vurguladı.
Verilen Konferansın ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı’ya AK Parti Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Av. Tülay Tunçay Peker tarafından bir buket çiçek takdim edildi.
Prof. Dr. Bayraklı’nın yazdığı; “Kuran’da  Değişim, Gelişim, Kalite Kavramları”, “Kur’an Meali”, “Kur’an Tefsiri”, “Yeni Bir Anlayış Işığında Kur’an Tefsiri Adlı Eserden Seçmeler”, “Kur’an’da Hz. Peygamber”, “Ayetlerin Işığında İman, İbadet ve Ahlak Üzerine Sohbetler”, “İslam’da Eğitim” isimli kitaplar katılımcıların beğenisine sunuldu. (s)