Fikri Erbaş tekrar, Kırklareli'ne dönüyor

Fikri Erbaş tekrar, Kırklareli'ne dönüyor

Bazı müsteşar ve genel müdür yardımcıları ile il müdürlerinin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin kararlar, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, daha önce de ilimizde görev yapan Çevre ve Orman Il Müdürü Fikri Erbaş, Kırklareli’ne geri dönüyor. Il Çevre ve Orman Müdürümüz Osman Çakmak ise, söz konusu atamalar kapsamında, artık Çanakkale’de görev yapacak.

Fikri Erbaş, Aralık 2008 tarihinde çıkan atama kararı ile Kırklareli’den ayrılarak, Kütahya’ya gitmiş, görevini orada ifa etmişti. Yaklaşık 7 ay sonra Erbaş tekrar ilimize dönüyor.

Erbaş, Ormancılık mesleğine Düzce Orman Tekniker Okulunu bitirerek 1968 yılı Haziran'ında başladı. 

I.Ü.Orman Fakültesinden 1973 yılında mezun oldu.     

Orman Genel Müdürlüğünde muhtelif yerlerde Orman Işletme Şefliği ve Orman Işletme Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2003 yılında ise Kırklareli Il Çevre ve Orman Müdürlüğü görevine atandı. Bu görevi 5 yıl sürdürdükten sonra 30.12.2008 tarihinde Kütahya Il Çevre ve Orman Müdürlüğü görevine atandı. Erbaş, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan atamaı kararı ile tekrar Kırklareli’ne geliyor.  Şu anki Kırklareli Çevre ve Orman Il Müdürü Osman Çakmak ise, Çanakkale’ye atandı.

Ayrıca Başbakanlık Insan Hakları Başkanı Prof. Dr. Fendoğlu, Başbakanlık Müşavirliği'ne atanırken, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulunda boş bulunan üyeliklere, Tülin Alıç ve Cemil Zeybek getirildi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcılığı'na Adalet Başmüfettişi Cengiz Güler, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na Bakanlık Başmüfettişi Muhammet Gedik, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na Talat Aydın, Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliğine Özay Atbaş atandı.

Karaman Il Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Erkan Gülderen, Kırşehir Il Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Fuat Dursun, Çanakkale Il Çevre ve Orman Müdürlüğüne Osman Çakmak, Kırklareli Il Çevre ve Orman Müdürlüğüne de Fikri Erbaş getirildi.

Devlet Meteoroloji Işleri Genel Müdürlüğü Adana Meteoroloji Bölge Müdürü Idris Coşkun da bir başka göreve atanmak üzere, bu görevinden alındı.