Filistin için öğrencilerden 1 dakika

Filistin için öğrencilerden 1 dakika

Türkiye'deki tüm okullarda Israil saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için saygı duruşunda bulunuldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda öğrenciler okul bahçelerine çıkarak veya sınıflarında ayağa kalkarak 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Kırklareli’nde de küçük büyük tüm öğrenciler saygı duruşuna katıldılar.

Saat 11.00... tüm öğrenciler ayakta

Türkiye, İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarına en sert tepki veren ülkelerden biri olurken, hayatını kaybeden Filistinliler için bugün bütün okullarda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, konuya ilişkin yayımladığı genelgede, Israil'in 17 gündür süren saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden yüzlerce Filistinli, özelikle de çocuklar ve öğrenciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması talimatını vermişti. Minik öğrenciler 1 dakikalığına dahi olsa kendilerini Filistinli arkadaşlarının yerine koyup, dün saat 11.00'de saygı duruşunda bulundu.

Kırklareli’nde de tüm okullardaki öğrenciler saygı duruşuna katılarak, 1 dakika boyunca kendilerini oradaki çocukların yerine koydular. Filistinde hayatını kaybeden insanlar için saygılarını gösteren küçük yürekler, başlarını öne eğerek, adeta katliama sessiz bir tepki gösterdiler.

Hamdi Helvacıoğlu I.Ö.O’nda 1 dakikalığına hayat durdu

Saygı duruşunda bulunan okullardan birisi de Hamdi Helvacıoğlu Ilköğretim Okuluydu. Saatler 11.00’i gösterdiğinde tüm öğrenciler sınıflarında ayağa kalkarak 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular. Böylece Filistin’de hayatını kaybeden insanlara saygılarını göstermiş oldular.

Öğrencilere saygı duruşuna davet eden öğretmenleri de, Türkiye'deki çocukların akşam sıcak evlerine gidip rahatça uyurken Filistinlilerin böyle bir imkanlarının olmadığını söyledi. Türkiye'deki çocuklar misket oynarken Filistinli çocukların üzerine misket bombalarının yağdığını hatırlatan öğretmen, "Bizler bugün 1 dakikalığına dahi olsa kendimizi onların yerine koyup yanlarında olduğumuzu hissettirelim istedik." dedi.

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı genelgede, "Ilk ve ortaöğretim kurumlarında 13 Ocak 2009 Salı günü saat 11.00'de tüm sınıflarda veya toplu olarak gerçekleştirilecek saygı duruşu ile Filistin'de yaşanan zulüm telin edilirken Filistin halkı ile de dayanışma sergilenecektir. Ayrıca ilk ve ortaöğretim kurumlarında 'Filistin'de insanlık dramı' konulu bir resim ve kompozisyon yarışması düzenlenecek, dereceye girenler ülkemizde ve yurt dışında çeşitli platformlarda sergilenerek kamuoyunda gerekli duyarlılığın sağlanmasına katkıda bulunulacaktır." denilmişti.