Fizyoterapi Birimi yeni yüzüyle hizmette

Kırklareli Devlet Hastanesi'nin Fizyoterapi Birimi yenilerek hizmet vermeye başladı.


Kırklareli Devlet Hastanesi Fizyoterapi Birimi yenilenerek halkımızın hizmet vermeye başladı. Aynı anda altı hastaya fizik tedavi uygulanabildiği ve muayene olduğu birimde Fizik Tedavi Uzmanı gerekli görürse ilgili birimdeki görevliler tarafından yönlendirileceği ve uygulama için randevu verileceği bildirildi.
* Fizyoterapist Kimdir?
Hekim tarafından tanısı konan hastaların Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programları’nı planlayan ve uygulayan; sağlıklı kişilerde Özel Egzersiz ve Rehabilitasyon Programları ile fiziksel uyumu arttırıp, hastalık ve sakatlıkları önleyen profesyonel bir sağlık elemanıdır. Ölçme ve değerlendirme metotlarını kullanarak hasta veya sağlıklı kişinin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programı’nı gerekli gördüğü teknik ve elektroterapi ajanlarını kullanarak, uygular.
* TENS nedir?
TENS (Transkutan Elektrische Nerven Stimülation) Deriyoluyla verilen elektrik akımıyla sinir stimülasyonu demektir.
TENS Tedavisi sayesinde beyinde ve omurilikte ağrı kesici maddelerin üretilmesini sağlayan sinirler harekete geçirilir. Böylelikle ağrının tedavisinde vücudun kendisi tarafından üretilen maddeler kullanılmış olur. Yani vücut, ağrıya karşı dışarıdan bir madde verilmeden kendi olanaklarıyla karşı koyar. Tedavi ne kadar uzun süre yapılırsa etki süresi o oranda uzun sürer. Bu durum terapi süresine bağlı olarak saatler veya günler arasında değişir. (s)