"Formlar yetkili laboratuara onaylatılmalı"

Kırklareli İl Tarım Müdürlüğü, çiftçilerin laboratuarlarda yaptırdıkları toprak analizi ile ilgili tebliğin ekinde yer alan Toprak Analizi Desteği Talep Formu'nu tanzim edip, yetkili laboratuara onaylatmış olması gerektiğini belirtiyor.

Kırklareli Tarım İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada çiftçilerin laboratuarlarda yaptırdıkları toprak analizi ile ilgili tebliğin ekinde yer alan Toprak Analizi Desteği Talep Formu’nu tanzim edip, yetkili laboratuara onaylatmış olması gerektiği belirtilerek şunlar kaydedildi:
“Toprak Analizi Destekleme uygulamaları ile ilgili usul ve esasları belirleyen Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere Toprak Analizi Destekleme Ödemesine Dair Tebliğ (Tebliğ No:2008/70) 31.12.2008 tarih ve 27097 (6.mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
2008 yılı toprak analizi destekleme ödemesinden hangi çiftçilerin ve arazilerin yararlanacağı 2008/70 no'lu tebliğde belirtilmiştir. Toprak analizi desteklemesi 2008 yılını kapsadığından söz konusu desteklemeden faydalanmak isteyen çiftçiler 01.01.2008-21.12.2008 tarihleri arasında Bakanlığımızca yetkilendirilmiş laboratuarlarda yaptırdıkları toprak analizi ile ilgili tebliğin ekinde yer alan Toprak Analizi Desteği Talep Formu’nu tanzim edip, yetkili laboratuara onaylatmış olması gerekmektedir. 2009 yılı içerisinde yaptırdıkları analizler söz konusu tebliğ kapsamı dışındadır.” (s)