Fotoğrafçı ordusu Kırklareli'ndeydi

Fotoğrafçı ordusu Kırklareli'ndeydi

Kırklareli geçtiğimiz Pazar günü 23 amatör ve profesyonel fotoğraf sevdalısına ev sahipliği yaptı. Kırklareli Belediyesi ve Lüleburgaz Amatör Fotoğrafçılar Derneği(LAFOD)’nin girişimleri düzenlenen etkinliğe Istanbul, Çerkezköy, Muratlı, Lüleburgaz ve Kırklarelili fotoğrafçıların yanı sıra Emekli Tarih Öğretmeni- Yazar Selahattin Demiraco katıldı.

Saat 12:00’da Dingiloğlu Parkı önünde buluşarak Yayla Mahallesi’ndeki tarihi mekanları fotoğraflayarak hoş sohbet arasında Kırklareli içinde gezmeye başladılar. Kırklareliler’in şaşkın bakışları arasında sokakları gezen fotoğrafçılar oldukça ilgi gördü. Olumsuz hava koşullarına rağmen cadde ve sokakları yürüyerek gezen fotoğraf sevdalıları, epey bir süre gezdikten sonra Eski Vali Konağı’nın karşısındaki kahvehanede çay molası vererek soba başında ısındılar.

Kahvehanede çaylarını yudumlayıp,  sohbet ettikten sonra Süpürgeciler Sitesi’ne giderek burada çekimler yaptılar.  Havanın öğlenden sonra daha da şiddetlenmesi üzerine bir çay bahçesine gidip, burada ısınarak, çaylarını yudumladılar.

Daha sonra Bilgiç Restaurant’a yemeğe giden fotoğraf sevdalılarına burada Kırklareli Belediyesi tarfından yemek ikram edildi. Hoş sohbet arasında yenilen yemeğin ardından fotoğrafçılar bir süre sohbet ettikten sonra Kırklareli Belediyesi’ne teşekkür ederek havanın da kararması ile ilimizden ayrıldı.

Düzenlenen etkinlik kapsamında gün içerisinde ve daha önceden çekilmiş olan fotoğrafların toplanarak önümüzdeki Mart ayı içerisinde bir sergi açılacağı belirtildi. Sergilenen fotoğrafların daha sonra Kırklareli Belediyesi’ne teslim edilerek tanıtım ve benzeri konularda kullanılması bekleniyor.