Fragmanı tıklanma rekorları kıran "Nefes Vatan Sağolsun" bu hafta vizyonda

Bu hafta Kırklareli Merkez İlçe Cine Plaza'da beş tane film izleyici ile buluşacak. Bu filmlerden en çok merak edileni ve en çok bekleneni fragmanı internette tıklanma rekorları kıran Nefes Vatan Sağolsun filmi.


HABER MERKEZİ
Nefes Vatan Sağolsun Kırklareli Cine Plaza’da 2 ve 5 nolu olmak üzere 2 salonda izleyiciyi bekliyor. Filmin saatleri ise 11.30, 12.45, 14.00, 15.15, 16.30, 17.45, 19.00, 20.15 ve 21.30. 128 dakika süren Levent Semerci’nin yönetmenliğini yaptığı filmde Akan Atakan , Barış Aydın , Barış Bağcı, Cüneyt Deniz oynuyor.
Filmin konusu ise şöyle; Güneydoğu’da Irak sınırına yakın bir ilçedeki komando tugayında bulunan ve 2365 metre yükseklikteki Karabal Tepesi’ndeki röle istasyonunu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki 40 askerin hikâyesidir.
Buz gibi sulardan geçtiler, tepelere tırmanıp, yamaçlardan indiler… Güneşte kavruldular, iki gün iki gece… Ellerinde tüfekleri… Sırtlarında evleri… Yüreklerinde sevdikleriyle…
Sınır nedir, neresidir bilmezdi çoğu… Emir almadıkları, emir de vermedikleri bir hayattan, her şeyi emirle yaptıkları bir hayata geçtiklerinde sınırları da gördüler…
Mevzilerde beklediler… Korudukları telsizden analarıyla, babalarıyla, sevgilileriyle görüşebilmek için telefon sırası beklediler…
Kendilerini neyin beklediğini bilmeden günlerce, aylarca beklediler Karabal Tepe’de…
Hakan Evrensel'in Güneydoğu'dan Öyküler adlı kitabının uyarlaması olan film için Tahtalı Dağı'nda bir karakol kurulmuş ve oyuncuları Türkiye'nin farklı konservatuarlarında okuyan öğrencilerden seçilmiştir.
Haftanın diğer filmlerinden biri ise gene bir Türk Filmi “11’e 10 kala”.  Filmin oyuncuları: Nejat İşler , Mithat Esmer , Tayanç Ayaydın  , Laçin Ceylan , Savaş Akova ve  Sinan Düğmeci.Filmin konusu ise; Mithat Bey, Emniyet Apartmanı sakinlerinden, emekli bir memurdur. En büyük tutkusu koleksiyon yapmaktır. Ali ise aynı apartmanın kapıcısıdır. Dünyaları çok farklı olan bu iki insan bir gün aynı amaç uğruna bir araya gelir: deprem korkusuyla, eskimiş binayı yıktırmak isteyen apartman sakinlerini vazgeçirmek.
Başta Mithat Bey’in koleksiyonunu devam ettirebilmesi ve Ali’nin işini kaybetmemesi amacıyla başlayan ilişkileri, fark etmeden birbirinin kaderlerini değiştirdikleri sırada sona erer.
11’e 10 Kala, Oyun adlı belgeseliyle uluslararası üne kavuşan Pelin Esmer’in ilk uzun metrajlı filmi. Film 16. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Senaryo Ödülü 'nün sahibi olup, En İyi Film Ödülü 'nü Köprüdekiler ile paylaştı.
Haftanın bir diğer filmi ise “Gerilim Hattı”. Gerilim, macera ve aksiyonun bir arada buluştuğu filmin konusu ise şöyle; Bir grup arkadaş eğlenceli olacağını düşündükleri bir tırmanış yapmaya karar verir. Ancak yolun başına vardıklarında tırmanış rotasının kapalı olduğunu görürler, yine de yollarına devam ederler.
Göze aldıkları bu tırmanış, gittikçe daha riskli ve tehlikeli bir hal alır ve kazalar birbirini izler. Yolun kapalı olmasının bir nedeni vardır!  Önce Fred kaybolur, ardından hava kararmaya başlar. Bu macera dolu yolculuk korkunç bir kâbusa dönüşür…
Bir dram filmi “Acı”  ise insana yakışır bir şekilde yaşamak için insanca olmayan her şeye “hayır” demek gerektiğini anlatmaya çalışan, insana, hayata ve evrene dair bir hikayedir…
Filmde, iki apayrı insanı, iki apayrı oyunculuk anlayışı, iki apayrı dünya bir araya geliyor ve filmde anlatılmaya çalışılan dede torun ilişkisi, kuşak çatışmaları olağanüstü bir gerçeklikle ortaya konularak iki kişilik bir dünya yaratılıyor.
Acı, yürekleri burkacak ama aynı zamanda yüreğinize işleyecek, Nesrin Cavadzade ve Erol Demiröz’ün muhteşem performanslarıyla da seyrine doyum olmayacak bir film.
Gösterimde olan bir diğer film ise “Evimde Uzaylı Var” filminin konusu ise; Pearson ailesi tatil için Maine şehrine gider. Fakat eve vardıklarında, orada yalnız olmadıklarını fark ederler.
Dost bir uzaylı o evi önceden keşfetmiştir, ama yanındaki arkadaşları onun kadar iyi değildir ve evi istilâ etmek istemektedirler. Çocuklar tüm güçleriyle gittikleri evi korumak zorundadır, aksi takdirde yaratıklar onları uzaya gönderecek ve dünyayı ele geçirecektir.
High School Musical TV dizisi ile küçük yaşta adından söz ettirmeye başlayan oyuncu Ashley Tisdale'in başrolde olduğu eğlenceli bir fantastik macera filmi.(dy)