Fransız çift bisikletle Dünya'yı dolaşıyor

İstanbul'dan Fransa'ya gitmek üzere bisikletle yola çıkan Fransız çift, Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesine ulaştı.

Fransız Bertrand (30) ve Srephanie Weydenmeyer (25) çifti, 21 Martta çıktıkları Avrupa turunda Hayrabolu ilçesinde mola verdi. Bertrand Weydenmeyer, iki derneğin sponsorluğunda bisikletle yola çıktıklarını ve kendilerinin lisanslı bisikletçi olduklarını söyledi.
     Fransa'dan uçakla İstanbul'a geldiklerini ve iki kişilik bisikletleriyle 21 Martta Fransa'ya gitmek üzere yola çıktıklarını ifade eden Bertrand Weydenmeyer, şöyle dedi:
     ''Ben öğretmenim, eşim ise bir markette kasiyer olarak çalışıyor. Bisikletle gezmeyi çok seviyoruz. Çıktığımız bu Avrupa turu 5 ay, yaklaşık 150 gün sürecek. Turumuz 25 Ağustos'ta Fransa'nın Aurillac şehrinde son bulacak. Yaklaşık 6 bin kilometre pedal çevireceğiz. Gittiğimiz ülkelerin, tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret ediyoruz. Değişik milletlerin kültürlerini yaşayarak keşfediyoruz.''
     Stephanie Wendenmeyer ise daha önce de yine eşiyle Endonezya turuna çıktıkları, şimdi ise İstanbul'dan çok daha kapsamlı bir Avrupa turuna başladıklarını belirtti.
     Geçtikleri yerlerde Türklerin sıcak ilgisiyle karşılaştıklarını ifade eden Wendenmeyer, ''Yol güzergahlarında verdiğimiz molalarda Türkler bize çay ikramında bulundular. Bu sıcak ilgi bizleri memnun etti. Tekirdağ üzerinden geldiğimiz Hayrabolu'da konakladıktan sonra Uzunköprü'den trenle Yunanistan'a geçerek, bisikletle turumuza devam edeceğiz'' diye konuştu.
     Geçtikleri il ve ilçelerde yolların seçim afişi ve bayraklarla donatılmasının da çok ilgilerini çektiğini belirten Fransız Weydenmeyer çifti, Türkiye turlarını internet sitesinden de anlatacaklarını kaydettiler.