Fransız Softbolculardan Özür

Edirne'de düzenlenen Avrupa Bayanlar Softbol Turnuvası'na katılan Fransa Milli Takımının bazı oyuncuları, otel yönetimine başvurarak ''ezan sesinden uyuyamadıklarını'' ifade ettiler. Ancak, konunun iletildiği federasyon yetkilileri, ''ezanın anlam ve önemini'' anlatınca, Fransız sporcular özür diledi.



Fransız kafilesinin kaldığı Rüstempaşa Kervansaray Oteli Müdürü Hakan Yaykın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fransız sporculardan birkaçının resepsiyona gelerek, ''ezan sesinden uyuyamadıklarını'' ifade ederek, şikayette bulunduklarını söyledi.
Yaykın, bunun üzerine durumu Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu (TBSF) Başkanı Şahin Kömürcü'ye ilettiğini aktardı.
TBSF Başkanı Kömürcü de güzel bir havada başlayan turnuvaya ev sahipliği yaptıklarını, Türk misafirlerliğini ortaya koyduklarını belirterek, Fransız sporculara ''ezanın alam ve önemini'' anlattığını söyledi.
Kömürcü, bunun üzerine Fransız ekibin, bu durumdan ötürü özür dilediklerini belirterek, ''Biz de gittiğimiz yerlerde zaman zaman çan seslerinin içinde konaklıyoruz. Ancak, hoşgörümüzden dolayı hiç böyle taleplerimiz olmuyor'' dedi. aa