Futbol turnuvasının şampiyonu Vize Meslek Yüksekokulu

Futbol turnuvasının şampiyonu Vize Meslek Yüksekokulu

Kırklareli Üniversitesi 2. Kültür Sanat Bahar Şenlikleri Etkinlikleri kapsamında düzenlenen futbol turnuvasının final maçı geçtiğimiz Çarşamba günü Kırklareli Atatürk Stadyumu toprak sahasında oynandı.

Saat 14.00’da Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu ile Vize Meslek Yüksekokulunun karşı karşıya geldiği müsabaka kıran kırana geçerken, turnuvanın galibi Vize Meslek Yüksekokulu oldu.  Vize Meslek Yüksekokulu mücadeleye Faruk Alpuğan, Mehmet Zeki Kaymak, Çağrı Özkaranfil, Onur Topçu, Sercan Neng, Hüseyin Tama, Onur Çeviker, Sercan Aras, Ersin Aydemir, Uğur Evrim Özeker ve Necmi Erata onbiriyle çıkarken, Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu ise Zafer Cihan, Serhat Dülger, Berkan Seyhan, Onur Gümüş, Murat Okutan, Mustafa Kaya, Fahrettin Demir, Umut Meriç, Ozan Kılıçarslan, Bayram Ülker ve Emre Karaman onbiriyle çıktı.

Okul öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği müsabakada ilk gol 18. dakikada Vize Meslek Yüksekokulu oyuncusu Sercan Aras’tan geldi. Sercan attığı bu gol ile takımı sevindirirken, mücadeleyi seyredenlerde büyük mutluluk yaşadık. Mücadeledeki ikinci gol Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu öğrencisi Ozan Kılıçarslan tarafından 37. dakikada geldi. Ozan’ın golü ile beraberliği yakalayan Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu takımı öne geçmenin yollarını aradı. Vize Meslek Yüksekokulu ilk yarının sonlarında bulduğu gol ile soyunma odalarına 2-1 galip gitmeyi başardı. ilk yarısı Vize Meslek Yüksekokulunun 2-1 üstünlüğüyle son bulan müsabakada ikinci yarıda da heyecan doruktaydı. Müsabakayı izlemeye Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve Kırklareli Gençlik ve Spor Il Müdürü Ata Karataş’ta katıldı. Ikinci yarıda Lüleburgaz Meslek Yüksekokuluna oranla daha baskılı bir oyun sergileyen Vize Meslek Yüksekokulu geliştirdiği ataklarla gol bulma yolları aradı. Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu takımı başarılı oyuncu Ozan Kılıçarslan ile 58. dakikada bir gol daha bularak skora eşitlik getirdi.  Mücadelede beraberliğin yakalanmasının ardından ise her iki takımda daha baskılı oynamaya başladı. Mücadelenin son dakikalarında Vizespor takımı kalecenin sektirdiği topa Muhammed Yavuz vurarak topu ağlara göndermeyi başardı. Mücadelenin son dakikalarında gelen bu gol skoru belirlemiş oldu. Mücadele sonrasında büyük bir mutluluk yaşayan Vize Meslek Yüksekokulu takımı kendilerine destek veren seyircilere koşarak mutluluğu doyasıya yaşadılar. Gerçekleşen mücadele sonrasında düzenlenen tören ile turnuvanın şampiyonu olan takıma Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç tarafından kupa verildi. Aykaç centilmenliklerinden ve göstermiş oldukları performanstan dolayı her iki takım oyuncularını da kutlayarak başarılar diledi. Aykaç kupa şampiyonu olan Vize Meslek Yüksekokuluna birincilik kupasını ve ikinci olan takım Lüleburgaz Meslek Yüksekokuluna ikincilik kupasını vererek tebrik etti.

Gerçekleşen kupa töreni sonrasında Vize Meslek Yüksekokulu takımı oyuncuları ve antrenörü büyük sevinç yaşadı. Uzun bir süre mücadelenin oynandığı toprak sahada kalan oyuncular galibiyet sevincini roman havası oynayarak kutladılar.