Gaziantep'e atanan Semerci, Kırklareli'ne atanan Aydoğdu tarafından da uğurlandı

Gaziantep'e atanan Semerci, Kırklareli'ne atanan Aydoğdu tarafından da uğurlandı

HSYK’nun kararnamesiyle Kırklareli’nden Gaziantep’e atanan Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Kırklareli’de sürdürdüğü veda ziyaretlerine geçtiğimiz hafta ve bu hafta boyunca ara vermeden devam etti.

Dün de öğleden önce Vali Cengiz Aydoğdu’yu makamında ziyaret eden Semerci, Vali Aydoğdu tarafından hem büyük bir yakınlık ve ilgi, hem de tanışıklıklarının fiili olarak kısa sürmesinin verdiği bir buruklukla karşıladı.

Esat Semerci ziyaret esnasında Vali Aydoğdu’ya, Kırklareli’ndeki görev süresi boyunca yapılan çalışmalar hakkında anlaşılır ve düzeyli bir formatta bilgiler sundu.

Bundan sonraki süreçte de hangi çalışmaların olacağını ve bunlara yönelik temeli oluşturan girişimleri de Vali Aydoğdu’ya aktaran Semerci, kendisinin de Artvin’den buraya yeni atandığını ve burada en üst düzey başarılarla birçok çalışmaya imza atacağından emin olduğunu söyledi. Vali Aydoğdu ile fazla uzun bir çalışma dönemi içerisinde bulunamamaktan dolayı üzgün olduğunu belirten Semerci, Kırklareli’ni hiç unutmayacağını ve burasının Vali Aydoğdu önderliğinde, çok daha güzel günlere yol alacağından şüphesi olmadığını açıklamalarına ekledi.

Yeni gelecek olan meslektaşının da çok dingin ve güzel bir kente ayak basacağını belirten Semerci, onun kendisinin bırakacağı emanete sonuna kadar sahip çıkacağını dile getirdi.

Vali Aydoğdu’da devlet kademesinde bu atamaların rutin ve beklenen bir değişim olduğunu dile getirererek, önemli olanın mekan değil, görev aşkı ve görev bilinci olduğunu söyledi. Başsavcı Esat Semerci’de de bu görev aşkı ve bilincinin en yüksek derecede olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu, kendisine Gaziantep’teki görevinde başarılar dilerken, yolunun açık olmasını söyledi.

Bu açıklamaların ardından kendisiyle bir süre daha görüşmede bulunan Vali Aydoğdu, çıkışa kadar uğurladığı Semerci’yle burada vedalaştı.