Gaziosmanpaşa İ.Ö.O'da 23 Nisan coşkusu

Kötü hava koşulları nedeni ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını erteleyen Kırklareli Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu bayram kutlamasını 27 Nisan Pazartesi günü yaptı.

Kırklareli Merkez İlçe’de Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu,  öğrencilerin Atatürk Stadyumda yapılan törene katılmaları nedeni ile okul olarak Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 22 Nisan’da kutlamayı planlıyordu. Ancak kötü hava koşulları nedeni ile kutlamalar 27 Nisan Pazartesi gününe ertelemişti.
Bu sebeple dün Gaziosmanpaşa İlköğretim’de okul bahçesinde düzenlenen programla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı ve öğrenciler ile veliler doyasıya eğlendiler.
Programda açılış konuşması yapan okul Müdürü İhsan Güney, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak iyi eğlenceler diledi.
Okul Müdürü Güney’in konuşmasının ardından 7-A sınıfı öğrencilerinden Beyhan Yalçınkaya günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.
Daha sonra okul öğrencileri koro halinde 23 Nisan şiirleri okudular ve flütleriyle 23 Nisan şarkıları çaldılar.
6-A sınıfı öğrencilerinden Nursena Ucrak’ın Demet Akalın’ın Mucize isimli şarkısını seslendirdi. Büyük bir başarı ile seslendirdiği şarkı velilerden büyük alkış aldı.

* Öğrencilerden Kolbastı

Programda İngilizce ile Türkçe şarkı ve şiirlerin ardından öğrencilerin gösterileri yer aldı. İlk gösteriyi okulun 5-A sınıfı öğrencileri Yonca Evcimik’in Sallayalım Dünyayı şarkısı ile gerçekleştirdi. Ardından ise 7. sınıf öğrencileri Hadise’nin Eurovision şarkı yarışmasında seslendireceği Düm Tek Tek şarkısı eşliğinde bir gösteri düzenlendi. 6. sınıf öğrencilerinin Serdar Ortaç’ın “Diyor ki” isimli şarkısı eşliğinde yapılan gösterinin ardından ise 8. sınıfların son günlerde kendinden bayağı söz ettiren ve beğenilen Kolbastı oyunu yer aldı. Kolbastı oyununda çok başarılı olan öğrenciler seyirciler tarafından beğeni ile izlendi ve büyük alkış aldı.
Programın diğer bölümünde ise çuval yarışı, yoğurt yeme yarışı, balon patlatma yarışı, sandalye kapma yarışı ve bayrak yarışı yer aldı. (yy)