Gece Konserleri beğeni ile izlendi.

* '1. Uluslar arası Kırklareli-Yayla Bolluk, Bereket ve Hasat Günleri' etkinlikleri kapsamında Yayla Parkı'nda yapılan Gece Konserleri izleyenleri coşturdu.


HABER MERKEZİ
Kırklareli Kent Konseyi tarafından organizasyonu gerçekleştirilen “1. Uluslar arası Kırklareli-Yayla Bolluk, Bereket ve Hasat Günleri” etkinlikleri gündüz olduğu gibi gecede yoğun geçti. Şenliklerin Yayla Parkı’nda yapılan 02 Ekim 2009 Cuma günü Gece Bölümü’nde Malko Tırnova Belediye Başkan Yardımcısı İlyan Yançev’in önderliğinde Bulgaristan Halk Oyunları Ekibi Gösterilerini sundu.
Gece de ayrıca; Mehmet Budak, Hasan Öztürk, Ali Güner, Çağrı Güner ve Samet Efe’den oluşan Müzikalite ile Uğur Özdilek ve Band’da sahne alarak izleyicileri coşturdu. Kırklareli Atatürkçü Düşünce Derneği Kırklareli Şubesi tarafından yayla Parkı’nda Kırklareli’nin tarım yaşamı ile ilgili olarak sinevizyon gösterimi sonuldu. 
* 2. gün Gece Etkinliği Kültür Merkezi’nde yapıldı
Etkinliklerin 03 Ekim 2009 Cumartesi günü akşamı Yayla Parkı’nda yapılacak olan Gece Programı yoğun yağmur nedeni ile Kırklareli Kültür Merkezi’ne alındı. Buradaki program saat 20.30’da başladı.
Düzenlenen Gece Programı’na; Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Nurcan Tezer, Kırklareli Belediye Meclis Üyesi Mustafa Ovarda ile vatandaşlar katıldı.
Sunuculuğunu Kayhan Kuralay’ın yaptığı gecede ilk olarak İstasyon-39’un solisti Gökhan Dönmezer sahne aldı. 3 parça seslendire Dönmezer’e Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Nurcan tezer tarafından etkinliklerin anısına bir plaket takdim edildi.
Kırklareli Üniversitesi Dans Kulübü’nün Kolbastı Gösterisi’nin büyük bir beğeni ile izlenmesinin ardından Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından Kına Gecesi ve Halk Oyunları Gösterisi sunuldu.
Gösterilerin ardından sahneye; İrfan Korkmaz’ın Şefliği’ni yaptığı Kırklareli Sanatseverler Derneği Korosu çıktı. Koro birbirinden güzel Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirdi. Geceye katılanlarında eşlik ettiği eserlerin ardından, Şef İrfan Korkmaz’a Adem Sevim tarafından etkinlikler anısına bir plaket verildi.
Dünyaca Ünlü Kanuni Göksel Baktagir, Kemani Nedim Nalbantoğlu ve Akordiyon Üstadı Bulgaristanlı Neşhko Neşev’e Çello’da Gökhan Kancabaş, Ritim’de Erdem Dalkıran ve Tef’te Ömer Darcanlı eşlik ederek muhteşem bir Konser sundular. Yaklaşık olarak 1,5 saat süren Üstatların Konseri’ne zaman zaman izleyicilerde söyledikleri şarkıları ile eşlik etti.
Ayakta alkışlarla biten konserin sonunda; Kırklareli Belediye Meclis Üyesi Mustafa Ovarda Bulgaristanlı Akordeon Üstadı Neşhko Neşev’e, Kırklareli İl Genel Meclis Başkanı Tuna Soykan Kemani Nedim Nalbantoğlu’na ve Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan’da Kanuni Göksel Baktagir’e etkinliklerin anısa birer plaket takdim ettiler. (s)