"Geleceğe merhaba, haydi kepler havaya"

'Geleceğe merhaba, haydi kepler havaya'

Kırklareli Fen Lisesi’nin 2008-2009 mezuniyet töreni, dün okulun kapalı spor salonunda gerçekleştirdi. Dört yıl süresince, arkadaşları ve öğretmenleri ile başarılı bir lise hayatı geçiren39 öğrenci, mezun olmanın gururunu yaşadılar.  Saat 14.30’da başlayan mezuniyet törenine birçok davetli ve devlet amirleri iştirak etti. Saygı Duruşu ve okunan Istiklal Marşı’nın ardından Okul Müdürü Selahattin Karanfiller törenin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Karanfiller konuşmasında şunları kaydetti; “Değerli misafirler bu yılki mezuniyet törenimizi kısa ve sade yapma zorunda kalık.

Hepinizin bildiği gibi salı günü 9-B sınıfı öğrencimiz Hatice Betül Özeli kaybettik.

Hatice Betül Özeli kaybetmenin mahrumiyeti ve mahzuniyeti içindeyiz. Ne yazık ki kızımız ağabeyleri ve ablalarının bugünkü mezuniyet törenini göremeden bilinmez ve görünmez dünyalara kanat çırpıp gitti.

Daha gecen cuma günü bilim şenliğinde bebek ölümleri üzerine proje hazırlamış ve en iyi sunum dalında burada kendisine ödül vermiştik. Ama beklenmedik bir şekilde aramızdan ayrıldı.                                                   

Inşallah öbür dünyada rabbim kendisini Ödüllerin en büyüğü olan cennetle ödüllendirecektir. Mekanı cennet olsun.

Kıymetli Veliler,

Sizler bu törenin en mutlu en onurlu insanlarısınız. 4 yıl boyunca çocuklarınızın maddi ve manevi yardımcısı oldunuz. Onların sevinçlerini ve üzüntülerini paylaştımz. Bazen yavrum yemeğini yedin mi.sakm geç yatma kendine dikkat et üşütme dediniz. En kötü zamanlarında onların en büyük desteği olduğunuz. Bütün bu zorlukların sonunda çocuklarınız, bugün mezun olurken haklı olarak büyük bir sevinç ve huzur içindesiniz. Şimdiye kadar göstermiş olduğunuz sabır ve özveri her türlü takdirin üzerindedir. 4 yıl önce bu yuvaya kendi ellerinizle teslim ettiğiniz çocuklarınızı bugün yine kendi ellerinizle buradan uçuruyorsunuz. Bu çocukları yetiştirdiğiniz için Sizleri tüm kalbimle kutluyor ve saygılarımı sunuyorum.

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

Bugün mezuniyet törenini yaptığımız öğrenciler üzerinde en büyük hakkı ve katkısı olanlar sizlersiniz.. Onların hayata hazırlanması, davranışları, derslcri, problemlcri v.s her şey sizden geçti. Siz onların yeri geldi babası yeri geldi annesi yeri geldi abisi ve ablası oldunuz. Bazen onlar size kızdılar sitem ettiler ama siz hiç aldırış etmeden onların eğitimine devam ettiniz.Kuyumcu hassasiyetiyle attım işler gibi onları işlediniz değcrlendirdIniz. Kısacası siz onlara annesi babası kadar yakın oldunuz ve ilgilendiniz. Onlar sizin bu toplumda en değerli meyveleriniz ve ülkeye bıraktığınız en büyük mirasçılarıdır. Tüm Memurlarımıza, yardımcı hizmetlilerimize mutfak elemanlarımıza teşekkür eder saygılar sunuyorum.

Sevgili Öğrenciler,

Bugün sizin en mutlu ve bir o kadarda en duygulu ve hüzünlü gününüzdür. Mutlusunuz çünkü liseyi bitirme heyecanını yaşıyorsunuz. Duygulu ve hüzünlüsünüz. 4 yıl boyunca beraber gülüp oynadığınız, dertleştIğiniz, sınıfta şakalaştığınız, yaramazlıklar yaptığınız,bazen anne ve babanızla paylaşmadığınız sırlarınızı paylaştığınız, bazen de öğretmenlerinize kızıp çekiştirdiğiniz, kısacası acı tatlı hatıralar yaşadığınız ve hiç unutamayacağınız arkadaşlarınızdan ayrılıyorsunuz. Sizler bu okula birçok öğrenci arasından süzülerek ve seçilerek geldiniz. Başarmanın haklı ve onurlu gururu içinde okula başladınız.Birçok arkadaşlıklar ve dostluklar kurdunuz. Neşe ve üzüntüyü beraber yaşadınız. Bitmez tükenmez sınavlarla boğuştunuz. Pansiyonda derin sohbetler ve birazda öğretmenleri çekiştirdiğiniz sohbetler yaptınız. Dostluğunuzu arkadaşlığınızı asla unutmayın. Sevgili öğrenciler gelecek sizi korkutmasın! çünkü yarınlara attığınız ilk adımlar sağlamdır.                                   

Kırklareli Fen Lisesi sizleri sevgiyle,hasretle uğurluyor. ÖSS de başarılar diliyor, Yolunuz aydınlık, bahtınız açık olsun. Allah'a emanet olun. 

Törende 2008-2009 Fen Lisesi mezunları yanında bulunamayıp onları canı gönülden kutlayanlarda oldu. AKP Kırklareli Milletvekili A. Gökhan Sarıçam ve Şanlıurfadan Mamatematik Öğretmeni Mustafa Gürbüs eğitim öğretim yılı boyunca geleceğe sağlam temeller atan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarı dileklerini ilettiler.                                                                                                       

Karanfiller’in konuşmasının ardından, okul tanıtımını kapsayan bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Daha sonra okul birincisi 12/A sınıfı 146 nolu öğrenci Talha Furkan Canan mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Canan konuşmasında şunları söyledi;

Değerli Büyüklerim, Sevgili Arkadaşlarım,

Sakin şehrimizin, bu huzurlu okulunda geçen dört yılımın, hayatımın,  hatırlamaktan daima memnuniyet duyacağım    bir dilimi olduğunu düşünüyorum. Büyük şehirler bizi er geç içlerine alacağı için, Kırklareli'ndeki yıllarımın biraz yavaş   geçmesini istiyordum. Fakat zaman daima   hızlı geçiyor... Bu mezuniyet töreni güzel bir dönemin sonu olduğu için, şu an  mutluluğumun içinde biraz hüzün de var.

Insanları ve mekânları, Ilk gün ve son gün daha dikkatli bir çözümlemeyle görebiliyoruz. Okulumun, değerli öğretmenlerimin ve sevgili arkadaşlarımın, kıymetlerini, ayrılığın burukluğu içinde şimdi daha iyi anlıyorum...

Uyum ve mutluluk olmadan şevk ve başarının mümkün olamayacağı hususunda uzmanlar hemfikirler.  Başarı kürsüsüne çıkmamdaki en önemli faktörün, modern bir ilde, evrensel değerleri özümsemiş bir çevrede yetişmem olduğunu düşünüyorum. Bu  çevrenin içinde,  saygıdeğer okul müdürümüz Selahattin Karanfiller, başmüdür yardımcımız Bülent Kılıç Bey, müdür yardımcılarımız Muzaffer Özkan ve Şükrüye Akan başta olmak üzere, her bakımdan gelişmemizde özverili emekleri  bulunan okulumuzun tüm değerli öğretmenleri var. Eğitimin başarısındaki en önemli faktörlerden biri de, hiç şüphesiz, kültürlü ve anlayışlı bir ailedir. Ben o konuda da şanslı olduğumu düşünüyorum.

Fakat zamanımın en büyük kısmını birlikte geçirdiğim okul arkadaşlarımın seçkin, donanımlı ve anlayışlı kimseler olmaları da, özel olarak vurgulamam  gereken çok mühim bir faktör. Kendilerinden artık ayrılıyor olmak, gerçekten çok üzücü.

Neyse ki, günümüzde iletişimin bin bir yolu mevcut. Arkadaşlarımla irtibatımın sürekli olacağını düşünüyorum.

Bu duygularla hepinizi saygıyla selamlıyor, mezuniyet törenimize katılan tüm öğrenci velilerine ve tüm konuklarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Canan’ın ardından okul birincisi ikinici ve üçüncüsüne Fem Dershaneleri Müdürü Hasan Çakır, Final Dergisi ve Dershaneleri Müdürü Şeref Koca, AKP Kırklareli Milletvekili A. Gökhan Sarıçam adına AKP Kadın Kolları siyaysi ve hukuk başkanı Hazer Yolgiden dereceye girenlere ödüllerini verildiler.

Ardından 2008-2009 Eğitim ve Öğretim yılında okul kapsamında ilk üç sıralamasına giren öğrencilere plaketleri verildi. Okul üçüncüsü 12/B sınıfı 172 nolu öğrenci Gülçin Aslan Il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Sagun’dan,  okul ikincisi 12/A sınıfı 150 nolu öğrenci Özge Özel İl Mahalli İdareler Müdürü Alaeddin Ikican’dan ve Okul birincisi Talha Furkan Canan ise ödülünü Il Milli Eğitim Müdür Vekili Ziya Eser’den aldı. Canan daha sonra okul kütüğüne isminin yazılı olduğu plaketi çaktı.

2008-2009 Eğitim ve Öğretim yılına ait 39 mezuna, diplomalarının verilmesinin ardından, mezunlar bayrak-flama devir teslim törenini de gerçekleştirdiler. Bu kutsal emaneti bir sonraki kuşaklarına devreden mezunlar keplerini havaya fırlatarak, mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadılar.