"Geleceğimizin teminatı çocuklarımız en değerli hazinelerimizdir"

'Geleceğimizin teminatı çocuklarımız en değerli hazinelerimizdir'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Ekim ayının ilk Pazartesi günleri kutlanan Dünya Çocuklar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız en değerli hazinelerimizdir” diyerek başladığı mesajında Milletvekili Dibek şunları kaydetti; 

“Çocuklara gereken değerin verilmesi, ülkenin kalkınmasını ve daha ileriye gitmesini sağlayacaktır. Ülkemizin geleceği için çocukların bakımı üzerinde durmamız gereken en önemli noktalardan biridir. Bugün dünyada kimsesiz ve bakıma muhtaç çocukların ve sayısı hızla artmaktadır. "Sokak Çocukları" diye anılan binlerce çocuk, bakıma, sevgiye ve ilgiye muhtaçtır. Bu çocuklara yardım, en önemli görevlerimizden olmalıdır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, çocuklara gereken önemi veren ilk lider olarak da tüm dünyaya yol göstermiştir. Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çocuklarımızı yetiştirmemiz, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyini aşmasını sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, her yıl ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanan Dünya Çocuk Günü'nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”