Geleceğin yıldızları yetişiyor

Geleceğin yıldızları yetişiyor

Anadolu Lisesi bahçesinde haftanın 6 günü, 1 Haziran’dan itibaren çalışmalarına başlamış olan Kayaspor büyük bir hızla ilerliyor.

Kayaspor oyuncularına velilerinden büyük destek

Geçtiğimiz Cuma günü veliler destek olduklarını göstermek amacıyla çocuklarının yanında oldular. Okulların kapanmasıyla çalışmalarına başlayan Amatör kümelerimizden Kayaspor, bu yılda küçük futbolcularımızı başarılı bir oyuncu olmasına yönelik geleceğe hazırlıyor.

Kayaspor takımı Teknik Direktörleri Özay Balcı ve Abdullah Dalkıran başarılı futbolcular yetiştirmek için çalışıyorlar. Özay Balcı “Bu sezon da 3 grup halinde çalışmalarımıza 1 Haziran’dan itibaren başlamış bulunuyoruz. 75 civarında öğrencimiz olup haftanın belirli günleri Anadolu Lisesi okulunun arka bahçesinde antrenmanlara devam ediyoruz. Okullar açılana kadar da çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Çabamız iyi futbolcular yetiştirmek

Bütün çabalarının iyi futbolcular yetiştirmek olduğunu söyleyen Özay Balcı çocukların geleceğini düşünerek hareket ettiklerini söyledi. Özay Balcı “Bu yılda yaz okulu eğitimlerine başta ilimiz okullarından olmak üzere Kavaklı ve Erikli den öğrenci var. Ayrıca İstanbul’dan da üç öğrencinin katılımları oldu” dedi. Alt yapı kurulunun desteklerinden dolayı başarılarını sürdürdüklerini söyleyen Balcı alt yapı kurulunda bulunan Levent Ceylan, Cemal Yapak, İlhan Aydemir, Necdet Yılmaz ve Zeki Dal’ın yardımlarından dolayı teşekkür etti. Velilerin de maddi manevi yardımda bulunduklarını, sponsorların katkılarıyla da 3 milyar dolaylarında malzeme alındığını belirten Balcı minik futbolcuların eksiklerinin çoğunu tamamladıklarını söyledi.

Onlar geleceğin küçük yıldızları

Futbolun sosyal bir etkinlik olduğunu söyleyen Balcı “Çocuklarımızın daha sosyal olması için çalışıyoruz. Sporun en iyi tarafı kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmesidir. Gösterdiğimiz çaba onların burada bir şeyleri paylaşmasını isteyip arkadaş ortamları sağlayabilmektir. Minik futbolcularımızın da gayretleriyle çocuklarımızı iyi yetiştirip profesyonel takımlara verebilmek bizi mutlu edecektir.” dedi.

En küçüğü 6 yaşında olan minik oyuncularımız futbolu çok sevdiklerini söyledi. 1994 doğumlu Kıvanç Küçükkarış’ın ise Çanakkale Dardanel Spor’a transfer çalışmalarının olduğunu belirtti.

Alt yapı kurulundan Levent Ceylan ise sosyal faaliyetler edinme açısından bu sporun önemini vurguladı. Ayrıca “3 senedir bu grubun içerisindeyim. Çocuğumda burda oynuyor. Onun burada arkadaşlık etmesi, diyalog kurması, açılması onun açısından çok iyi oldu. Böyle faaliyetlerde yer alması beni de sevindiriyor” dedi.

Başarıyı sağladık

Kırklareli’nde en başarılı gruplar arasına girdiklerini söyleyen Balcı epey mesafe kat ettiklerini de dile getirdi. Bunun mutluluğunu yaşadığını ve daha iyi olacaklarını ifade etti. Çalışmalarına da son hız devam ettiklerini de ekledi.

Yaşları 7 ile 14 arasında değişen oyuncular iyi bir futbolcu olabilmek için gayret ettikleri, yaptıkları antrenmanda gözleniyordu. Geleceğin futbol oyuncularına başarıların devamını diliyoruz.