"Geleneksel Lezzetler Şenliği" Trakya Mutfağı ile son buldu

 24-26 Nisan 2009 tarihileri arasında Kırklareli'nde 4'ncüsü düzenlenen 'Geleneksel Lezzetler Şenliği' Trakya Mutfağı'nın sunumu ve Gala Gecesi ile 26 Nisan 2009 Pazar akşamı sona erdi.

Türkiye’nin, Bulgaristan’ın ve Yunanistan’ın Yemek Ustaları, Anadolu Halk Mutfağı Derneği tarafından 5 Yıldızlı Otellerin Usta Şeflerinden oluşan Şefler komisyonunun katkıları ile bu yıl Kırklareli’nde 4’ncüsü düzenlenen “Geleneksel Lezzetler Şenliği” 26 Nisan 2009 Pazar günü akşamı yapılan Gala Gecesi ile sona erdi. Gecede Trakya Mutfağı’ndan yemek çeşitleri katılımcıların beğenisine sunuldu.
Kırklareli Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Gala Gecesi’nde Türk aşçılarının Trakya Yöresi’ne ait yapmış oldukları; “Tütsülenmiş Bardak Erikli Patlıcan Çorbası, El Açması Boşnak Böreği, Hardaliye Buzlaması, Kırklareli Köftesi, Portakallı Kaymaçina, Nohut Mayalı Mini Ekmekler Yunan ve Bulgar katılımcılara sunuldu.
Anadolu Halk Mutfağı Dernek Başkanı Adnan Şahin yaptığı konuşmasında Geleneksel Lezzetler Şenliği’nin şah şahlı törenler, görkemli organizasyonlar aramak gibi bir lüksü olmadığını belirterek; “Geleneksel tatların envanterini yapmanın bir çabasıdır. ''4. Uluslararası Geleneksel Lezzetler Şenliğinde'' çok hoş zamanlar geçirdik, değişik tatlar almak için düzenlenmiş bir organizasyon, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Trakya Yöresi’ne ait yemeklerin yenilmesinin ardından Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş ''4. Uluslararası Geleneksel Lezzetler Şenliğine katılan Türk, Bulgar ve Yunanistan aşçılarına ve Şenliğe katkı sağlayan kişilere Katılım Sertifikası takdim etti.
Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’da ''4. Uluslararası Geleneksel Lezzetler Şenliği’ne katılan Yunanistan Kerykra Adası Belediye Başkan Yardımcısı Rodoula Markai’ye ve Malko Tırnova Belediye Başkan Yardımcısı İliyan Yancev’e ve şenlikte emeği geçen kişilere Katılım Sertifikası verdi.
Sertifika Töreni’nin ardından Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları’nın “Kına Gecesi, Halk Oyunları” ile Topçu Baba Kültür Derneği Sema Ekibi’nin gösterileri ile şenlikler son buldu.
Gala Gecesi’ne; Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Vali Yardımcısı Volkan Köksal, İl Emniyet Müdürü  Mehmet Behzat Canbazoğlu, Bulgaristan Edirne Konsolos Yardımcısı Plamen Teodosie, Yunanistan Edirne Kültür Ateşkesi yerine Constantina Kletsidi, Kerykra Adası Belediye Başkan Yardımcısı Rodoula Markai,  Malko Tırnova Belediye Başkan Yardımcısı İliyan Yancev, Şenliğe katkıda bulunan kuruluşların temsilcileri, Yunan, Bulgar ve Türk Aşçıları katıldı. (s)