"Gelin bir olalım, iktidarın nimetlerinden faydalanalım"

'Gelin bir olalım, iktidarın nimetlerinden faydalanalım'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan, Il teşkilatı ile birlikte, her akşam düzenlediği kahvehane ziyaretleriyle halkın arasında olup, vatandaşlara hitap etmeye devam ediyor. Yerel seçimlere çok az bir süre kala, konuşmalarında tüm Kırklareli halkına birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Bağdan, “Inadı bırakalım, bir olalım. İnanın bana önceki partimden aday olarak sizlerin karşısına çıkıp da kazansaydım, Kırklareli için çivi dahi çakamazdım. Gelin iktidarın nimetlerinden faydalanalım” dedi.

Bağdan ve AKP Il teşkilatı geçtiğimiz Çarşamba akşamı bu kez; Pınar ve Istasyon Mahalleleri’ndeki kahvehanelerde halkımızla buluştu. Saat 20.15’de Pınar Mahallesi’ndeki Tek deposu önünde vatandaşlarla biraraya gelen Bağdan, saat 21.30’da da Istasyon Mahallesi’ne geçti.

Toplantılara Bağdan’ın yanı sıra AKP Il Başkanı Ahmet Ibrikçi, Ilçe Başkanı Hamit Orakçı, Kadın Kolları Başkanlığı, Gençlik Kolları Başkanlığı, Belediye Meclis üyesi adayları ile çok sayıda partili katılım gösterdi.

Tüm ziyaretlerde ilk olarak Belediye Meclis üyeleri tanıtıldı. Daha sonra konuşmasına başlayan AKP Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan, şunları kaydetti;

“1999–2004 yılları arasında, bana bir dönem Belediye Başkanlığı yapma fırsatı verdiniz. Ama bazıları benim Belediye Başkanlığı dönemimde hiçbir şey yapmadığımı söylüyormuş. Sayalım o dönemlerde neler yaptıklarımızı;

Bildiğiniz gibi 1950 yılından kalma bir su şebekesi vardı. 1999 yılından önce, yani ben Belediye Başkanı seçilmeden önce çekilen çileleri hatırlayın. Bu yüzden seçildikten sonra yerin altına girdim ve su şebekesini Istanbul’a kadar yeniledim. Benim dönemimde suyunuzu evdeki, iş yerinizdeki çeşmenizden içmiyor muydunuz? Peki şimdi ne oldu da, suyumuzu hazır alıyoruz. Sular adeta çamur gibi aktı. Bu kez kuyu sularını açtılar. Temiz gibi görünen o kuyu suları da sağlıksız durumda.”

Bağdan konuşması esnasında, cenaze arabası ile taşınması gereken bir cenazenin, özel bir araçla taşındığına dair fotoğrafı, tüm katılımcılara gösterek Kırklareli Belediyesi’nin üzerine düşen görevi yerine getirmediğini kaydetti. AKP Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan, şu anki Belediye’nin makine alımı gerçekleştirmesine rağmen, hala kepçe kiraladığını, bu kepçelerin de, CHP’li bir Il Genel Meclis üyesine ait çiftlikte çalıştırıldığını söyledi.

Bağdan konuşmasında, “Bugün Kırklareli Belediyesi’nin eski parayla 16 trilyon bütçesi olmasına rağmen, 20 trilyon borcu var. Bu borç faizi sürekli işleyen bir borç. ‘Belediyenin 3 trilyon borcu var’ diyorlar. Ispatlansın Belediye Başkanlığı görevimden istifa edeceğim” diyerek Belediye’yi eleştirdi.

Bağdan kahvehanelerde yaptığı konuşmasında; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine, ''Benim Kırklareli'ne borcum var. Gelin Kırklareli'ni alalım'' dediğini hatırlatan Bağdan, kendisinin de Kırklareli'ne bir şeyler yapmak için yola çıktığını ve AK Parti'den aday olduğunu belirtti. Bağdan; “Başbakanımız ile yaptığımız görüşmelerde Kırklareli’ne sadece Belediyecilik hizmetlerinin değil, yatırımların da bu tarafa kaydırılmasını sağlayacak imkanların sözünü aldık” dedi.

Bağdan birlik ve beraberli çağrısında bulunarak; “Bir kere olsun particiliği bırakalım. Gelin bir olalım. Inadı bırakalım. Herşey Kırklareli için olsun. Inanın bana önceki partimden aday olarak karşınıza çıkıp, kazansaydım, bu memleket için çivi dahi çakamazdım. Onlar da yapamayacak. Bu memleket hepimizin” dedi.

Bağdan’ın bu konuşması büyük alkış aldı.