Genç Milli Bayan Judo Takımı hazırlıklarını tamamladı

Genç Milli Bayan Judo Takımı hazırlıklarını tamamladı

Judo Bayan Milli Takımı Teknik Direktörü Hadi Kızılyaprak, 22-26 Ekim 2009 tarihleri arasında Fransa'da yapılacak ''Dünya Gençler Judo Şampiyonası'nda, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek dünya şampiyonu olmak istediklerini             söyledi.

Fransa'nın başkenti Paris'te 22-26 Ekim 2009 tarihinde yapılacak ''Dünya Gençler Judo Şampiyonası'' ile 21-22 Kasım 2009 tarihinde Antalya'da gerçekleştirilecek ''23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası''na katılmak için Kırklareli'de kampa giren Judo Bayan Milli Takımı hazırlıklarını tamamladı.

1 Ekim 2009 tarihinde Kırklareli'nde kampta giren 25 kişilik Judo Bayan Milli takımı, bugün kentten ayrılacak.

Teknik direktör A. Hadi Kızılyaprak, yaptığı açıklamada, kampın, Judo ve Kuraş Federasyonu'nun esas hedefi olan 2012 Londra Olimpiyatları'na ön hazırlık kamplarından sadece birisini oluşturduğunu belirtti.

Kızılyaprak, ''Şampiyonada ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek dünya şampiyonu olmak istiyoruz'' dedi.

Dünya Gençler Judo Şampiyonası'nda Türkiye'yi, 44 kilogramda Ebru Şahin, 48 kilogramda Derya Cıbır, 52 kilogramda Tuğba Zehir ve 63 kilogramda Büşra Katipoğlu temsil edecek. Sporcuların ortak hedefi ise dünya şampiyonu olmak.

44 kiloda mücadele edecek Ebru Şahin, bu yıl Ermenistan'da yapılan şampiyonada Avrupa üçüncüsü olduğunu belirterek, dünya şampiyonu da olmak istediğini kaydetti.

Geçen yılın Avrupa ve Dünya ikincisi ve bu yılın Avrupa ikincisi Derya Cıbır da tek hedefinin dünya şampiyonu olmak olduğunu söyledi.