Genç mucitler hünerlerini sergiliyor

Genç mucitler hünerlerini sergiliyor

Kırklareli Fen Lisesi’nin, Özel Fen Bilimleri Dershanesi’nin katkılarıyla hazırladığı “2. Puhu Şenliği” dün öğrenci ve öğretmenler için gerçekleştirilen açılışla başlamış oldu.

Saat 10:00’daki açılış saygı duruşu ve Istiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Okul Müdürü Selahattin Karanfiller kısa bir konuşma yaparak, bu yıl 9. sınıfların tamamının, 10. sınıfların ağırlıklı olarak ve 11. sınıfların istekli olanlarının katıldığı şenliğin, okul öğrencilerinin tümünün her aşamasındaki çabalarıyla gerçekleştiğini ifade etti.

“2. Puhu Şenliği”nin organizasyonunu okulun müdür yardımcısı ve Biyoloji öğretmeni Şükrüye Akan, danışmanlığını Fizik öğretmeni Izzettin Cihantimur ve Kimya öğretmeni Hülya Karakılavuz yapıyor. Bu sene 19 fizik, 12 kimya, 18 biyoloji ve 4 diğer proje olarak toplam 54 projenin yer aldığı şenlikte, 100’e yakın öğrenci yer alıyor.

Bugün saat 10:00’da protokolün de katılacağı bir açılış gerçekleştirilecek olan şenlikte, ödül töreni de yapılacak. Ödüller; “Özgün Proje Dalı, Araştırma Proje Dalı, Görsel Proje Dalı ve Tüm Kategorilerde En iyi Proje Dalı” olarak 4 ana kategoride verilecek. Jüri üyeleri de okul öğretmenlerinden Önder Ünal, Ali Gültekin Güven ve Erkin Bahtiyar’dan oluşuyor.

“2. Puhu Şenliği”nde okulun ve ‘Puhu’nun tanıtımının yanısıra, geçen yılın “Puhu Bilim Şenliği” öyküsü ve sponsorların kısa filmleri de yer alacak.