"Genç Parti seçimlerde aday göstermeyecek"

Genç Parti Kırklareli eski Milletvekili Adayı Ali Çubuk, düzenlediği yemekli toplantıda 29 Mart'ta yapılacak olan Yerel Seçimler de Aday göstermeyeceklerini açıkladı.

Genç Parti (GP) Kırklareli İl Teşkilatı tarafından 28 Ocak Çarşamba günü saat 19.00’da Akkuş Kaya Hotel’de yemekli bir toplantı düzenlendi. Toplantıya; Genç Parti İl Başkanı Alattin Şahin, Merkez İlçe Başkanı Cumhur Atamer Demirel, eski Milletvekili adayı Ali Çubuk ile teşkilat üyeleri katıldı.
 Toplantının açılış konuşmasını yapan GP eski Milletvekili Adayı Ali Çubuk şunları kaydetti:
“22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan seçimlerde ilimizde partimiz %11,5 oranında oy aldı. Bu de sizlerin gayretli ve özverili çalışmaları ile oldu. Uzun süreden beridir bir araya gelememiştik. Bu akşam burada hem bir araya gelelim hem de geçmişi bir yad edelim istedik. Önümüzde yerel seçimlerde var. Bu konuda da neler yapmamız gerektiği hakkında görüş alışverişinde bulunmak istedik.”
GP Kırklareli İl Başkanı Alattin Şahin de yapılacak olan yerel seçimlerde aday göstermeyeceklerini, kendilerine samimi yaklaşan ve Kırklareli’ne faydalı olacağına inandıkları bir adayı desteklemeyi düşündüklerini belirterek şunları söyledi:
“Genç Parti Kırklareli İl ve ilçe teşkilatlarının 2007 Genel Seçimleri’nde yapmış olduğu özverili çalışma için tüm teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Partimiz Türkiye genelinde %3 oranında oy almasına karşın Kırklareli'nde halkımızın göstermiş olduğu ilgi ve alaka, bize olan güven neticesinde %11,5 oranında oy aldık. Partimizden olan veya olmayan bize oy veren tüm Kırklarelili hemşerilerimize çok teşekkür ediyoruz.
Genç Parti teşkilatı olarak yaklaşmakta olan Yerel Seçimlerde aday çıkartmayacağız. Parti teşkilatımızın isteği, Belediye Meclisi’nde Genç Parti bünyesinden birkaç arkadaşımızın yer almasıdır. Bu bağlamda bize samimi yaklaşan ve Kırklareli'ne faydalı olacağına inandığımız ve güvendiğimiz bir adayı prensip olarak desteklemeyi düşünüyoruz. Parti teşkilatlarının bu konuda görüşlerini almak için bu toplantıyı düzenledik. Seçime kadar bu toplantıları düzenlemeye devam edeceğiz. Teşkilatımızın birlik ve beraberliğini pekiştirmek açısından da böyle toplantıların faydalı olacağı düşünüyoruz. Yerel seçimlerin Kırklareli için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” (s)