Genç sinemacılar filmlerini tamamladılar

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı'nın desteklediği Uluslararası Gençlik Film Yapım Atölyesi'nde geçen yıl eğitime başlayan öğrenciler eğitimlerini tamamladılar.

Proje Yöneticisi Nefin Dinç, Edirne Avrupa Birliği Bilgi Bürosu Toplantı Salonu'nda yaptığı basın toplantısında, lise ve üniversiteli Türk öğrenciler Türkiye ve Amerika ortaklığında yürütülen proje süresince Türkiye'deki önemli sosyal konular üzerine kısa belgesel ve kısa kurmaca filmler çekmeyi öğrenecek ve kendi filmlerini yapma fırsatını yakalayacaklarını söyledi.
     Dinç, eğitimin kasım ayında Edirne'de başladığını ve Edirne ile birlikte, Konya, Sivas, Artvin, Mardin, Antakya illerinde 21 gün süreyle 72 öğrenciye üç devre eğitim verildiğini ifade etti.
     Dinç, gruptaki bazı öğrencilerin eğitimlerine Amerika'da devam edeceklerini anlatarak, şunları kaydetti:
     ''Eylül 2009'da altı şehirden seçilen üçer öğrenci iki haftalığına Amerika?ya gidecek ve burada eğitimlerine devam ederken filmlerinin son düzeltmelerini yapacaklar. Daha sonra, Amerika?da tüm filmlerin gösterildiği altı farklı şehirde festivaller düzenlenecek. Ocak 2010'da 6 şehirden 72 öğrenci Ankara'da iki günlük bir toplantıda buluşacaklar.''
     Projede görevli öğrencilerden Sezen Çobanoğlu da, projede konuları özgün olarak seçtiklerini belirterek, ''Grup olarak Romanların sosyal yaşamdaki yeri ve dışlanmışlıklarını inceledik. Projenin çok şey kattığına inanıyoruz'' dedi.
     Daha sonra öğrencilerin, çektikleri filmler ve belgeseller gösterildi. aa