"Gençlerimizi, gençlik kamplarına bekliyoruz"

'Gençlerimizi, gençlik kamplarına bekliyoruz'

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Gençlik Kampları, bu yıl da gençlerimizin keyifli bir yaz geçirmelerini sağlayacak. Temmuz ve Ağustos aylarında organize edilecek olan seyahatler ile her yaştaki gençlerimize güzel bir deneyim yaşatma fırsatı tanıyacak olan 2009 yılı Gençlik kamplarına Kırklareli’nden de büyük bir katılım bekleniyor.

Kırklareli Gençlik ve Spor Il Müdürlüğü Gençlik Merkezimiz’den yapılan açıklamaya göre 13-17 ve 18-24 yaş grubunda bulunan gençlerimiz, harika bir tatil ve kamp fırsatı için başvurularını yapabilirler.

2005 yılında sosyal dönüşüm projesi olarak başlatılan, 13-17 yaş grubuna dahil gençleri kapsayan Aydın-Kuşadası-Davutlar, Mersin-Silifke Akkum, Izmir-Çeşme Paşalimanı ve Çanakkale-Güzelyalı illerinde düzenlenen deniz kamplarına maddi imkansızlıklar nedeniyle yaşadıkları çevrenin dışına çıkamamış ve büyük şehirleri görmemiş, kendi alanlarında başarılı gençlerin katılımları sağlanacak.

Buna göre ilimize sunulan kontenjan doğrultusunda, Kırklareli gençlik Merkezi, Izmir-Çeşme Paşalimanı gezisi kapsamında, 20-27 Ağustos tarihlerinde 16-17 yaş grupları için 7 kişilik bir program düzenleyecek. Yine Aydın-Kuşadası-Davutlar gezisi için de 16-17 yaş grubu toplam 8 kişilik bu programa katılım gösterebilecek.  Çanakkale-Güzelyalı gezisi ise yine 8 kişilik kontenjanı ile 13-15 yaş grubu için 1-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu kamplarda deniz aktivitelerinin yanı sıra müzik, el sanatları, tiyatro ve halk oyunları ile çeşitli sportif faaliyetler de düzenlenecek.

Gençlik kamplarına katılacak gençler mutlaka maddi durumu uygun olmayan ve ailesinin imkânları ile tatil yapamayanlar arasından belirlenecek. Kamplara katılacak gençlerin çevrelerinde sevilen, kampta yaşadıklarını, duygu ve düşüncelerini çevresine aktarabilecek özelliklere sahip olmalarına dikkat edilecek.

Gençlik kamplarına katılacak gençler sadece il merkezlerinden değil ilçelerden de belirlenecek ve çalışan çalışmayan, okuyan ve okumayan tüm gençleri kapsayacak. Kontenjanların kullanımında kız-erkek dengesi göz önünde bulundurulacak.

18-24 yaş grubu da “Doğa Kampları” ile yazın tadını çıkaracak

18-24 yaş grubu arasındaki gençlerimize yurdumuzun tarihi, kültürel, turistik ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla 02-10 Temmuz 2009 tarihleri arasında Bolu-Aladağ, 03-11 Ağustos 2009 tarihleri arasında Trabzon-Sultanmurat yaylalarında doğa kampı düzenlenecek.

Bunların yanı sıra 23-31 Temmuz 2009 tarihlerinde Trabzon-Sultanmurat yaylasında Türk Devletlerinden gelen kampçıların katılımı ile "Türk Devletleri Trabzon-Sultanmurat Doğa Kampı" düzenlenecek. Bu uluslararası kampa katılım %50 Türk Devletlerinden, %50 Gençlik Merkezlerinden              olacak.

Bu kamplarda rafting, kano, kaya inişi, yapay tırmanış, doğa yürüyüşü, okçuluk, satranç, paintball, oryantiring, mini futbol, basketbol, voleybol, badminton v.b. sportif faaliyetlerin yanı sıra; halk oyunları, müzik, el sanatları ve çeşitli konularda seminer, panel (milli değerlerimizi yansıtan, canlandıran örf adet gelenek ve göreneklerimizin sunumu) v.b. etkinliklerden kamp yeri için uygun olanlar yapılacak. Bu kampların düzenlenmesi; 02 Temmuz-11 Ağustos 2009 tarihleri arasında 8 'er günlük dönemler halinde planlandı.

Başvurular her Ilin gençlik ve spor il müdürlüğünden veya www.ghdb.gov.tr sayfasından temin edilecek "18-24 Yaş Grubu Doğa Kampları Başvuru Formu (EK-2)" ile kampa katılmak isteyen gençler tarafından bizzat gençlik ve spor il müdürlüklerinde (gençlik merkezlerinde) oluşturulacak bürolara yapılacak.

2009 yılında doğa kampları için 120 TL katkı payı ödenecek. Müracaat esnasında 2009 yılı kamp katkı bedeli Bolu ve Trabzon Il Müdürlüklerinin başvuru formunun arkasında belirtilen banka hesap numarasına yatırılacak ve makbuzun bir örneği başvuru formuna eklenecek.

Buna göre, 02-10 Temmuz 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan Bolu-Aladağ kampı, 03-11 Ağustos 2009 tarihleri arasında Trabzon-Sultanmurat yaylalarında doğa kampı ve 23-31 Temmuz 2009 tarihlerinde Trabzon-Sultanmurat yaylasında Türk Devletlerinden gelen kampçıların katılımı ile yapılacak olan "Türk Devletleri Trabzon-Sultanmurat Doğa Kampı" tüm ülke çapında 500’er kişilik bir kapasite ile gerçekleştirilecek. Tüm aktivitelere 18-24 yaş grubu 120 TL katkı payını ödeyerek katılabilecek.

Detalı bilgi ve başvurular için Kırklareli Gençlik Merkezi, tüm gençlerimizi bekliyor.