Gençlik Merkezi Üyeleri bugün Diyarbakır'a doğru yola çıkacak

Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından uygulanan program kapsamında Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Üyesi 14 genç bugün Diyarbakır'a doğru yola çıkıyor.

5 yıldan bu yana Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından uygulanan “İller Arası Değişim Programı” kapsamında Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Üyesi 14 öğrenci ile 2 idari personel Diyarbakır’a gidecekler.
Gençlerin ülkemizi tanımaları, bulundukları ilin dışında farklı coğrafi bölgelerde yaşayan gençlerle tanışmalarını, kaynaşmalarını ve kültür alışverişinde bulunmalarını amaçlayan program kapsamındaki ziyaret 27 Nisan-03 Mayıs 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Yapılacak olan ziyaret programı kapsamında Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel yerleri gezilerek bu yörelerin kültürleri hakkında bilgiler edinilecek. Programa katılan üyeler daha sonra burada edindikleri bilgileri diğer Gençlik Merkezi Üyeleri’ne aktararak onlarından o yöreden haberdar olmaları sağlanacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2009 yılı faaliyet programı içerisinde yer alan gezi kapsamında Kırklareli Gençlik Merkezi Üyeleri bugün saat 13.00’de Kırklareli’nden İstanbul’a otobüs ile gidecek. Geziye katılanlar daha sonra 19.00 uçağı ile Diyarbakır’a geçecek. 5 gün sürecek olan gezinin tamamlanmasının ardından geziye katılanlar 03 Mayıs 2009 Pazar günü 09.15 uçağı ile İstanbul’a indikten sonra ilimize dönecekler. (s)