Gençlik Merkezi Üyeleri Diyarbakır'da

Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından uygulanan program kapsamında Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Üyesi 14 genç Diyarbakır'daki gezilerine devam ediyor.

5 yıldan bu yana Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından uygulanan “İller Arası Değişim Programı” kapsamında Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Üyesi  14 öğrenci ile 2 idari personel Diyarbakır’a gitmek üzere 17 Nisan 2009 Pazartesi günü saat 13.00’te Kırklareli’nden İstanbul’a hareket etmiş ve aynı akşam saat 19.00 uçağı ile Diyarbakır’a gitmişti.
 Gençlerin ülkemizi tanımaları, bulundukları ilin dışında farklı coğrafi bölgelerde yaşayan gençlerle tanışmalarını, kaynaşmalarını ve kültür alışverişinde bulunmalarını amaçlayan program kapsamındaki ziyare 03 Mayıs 2009 tarihinde sona erecek. Ziyarete katılanlar 28 Nisan 2009 Salı gününden itibaren buradaki gezilerine başladı. 
Ziyaret programı kapsamında; Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Valilik ziyaret edilecek. Merkez yer alan Hasanpaşa Hanı, Ulu Cami, Cahit Sıtkı Tarancı M., Esma Ocak Evi gezilecek. Daha sona Hasankeyf gezisi yapılacak. Mardin Gezisi’nin ardından Diyarbakır’daki Kervansaray, Evli Beden Burcu, Surlar, Meryem Ana Kilisesi, On Gözlü Köprü, Dicle Üniversitesi, Gazi Köşkü ile şehir gezisi gerçekleştiriliyor. 
Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel yerleri gezilerek bu yörelerin kültürleri hakkında bilgiler edinilecek. Programa katılan üyeler daha sonra burada edindikleri bilgileri diğer Gençlik Merkezi Üyeleri’ne aktararak onlarından o yöreden haberdar olmaları sağlanacak.
Geziye Kafile Başkanı olarak Gençlik Merkezi Müdürü Ümmühan Bulut, İdareci olarak Deniz Poyraz refakat edecek. Gençlik Merkezi Üyeleri’nden; Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz M.Y.O. öğrencisi İnanç Barut, Ziya Gökalp İlköğretim Okulu’ndan İnci Çağla Gülvatan, Emine Nur Özalp, Sibel Demiralay, Anadolu Meslek ve Merkez Kız Meslek Lisesi’nden Seçil Öney, Neşe Bank, Cansu Genç, Yexşim Esma Dönmez, Serdar Özmen, T.O.B.B. Lisesi’nden Tunç Berk Erdoğan, Hasan Gürsoy, Endüstri Meslek Lisesi’nden Utku Örçer, Tarık Elmas, Eray Ülger katıldı. Geziye katılanlar 03 Mayıs 2009 Pazar günü 09.15 uçağı ile İstanbul’a indikten sonra ilimize dönecekler. (s)