"Gençlik Şöleni" Kırklarelililere unutulmaz bir gece yaşattı

'Gençlik Şöleni' Kırklarelililere unutulmaz bir gece yaşattı

Kırklareli İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından, 15-22 Mayıs Gençlik Haftası çerçevesinde düzenlenen 'Gençlik Şöleni' Kırklarelilileri coşturdu. 22 Mayıs Cuma akşamı Kırklareli Gençlik ve Spor Il Müdürlüğü Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen şölene; AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Sosyal Güvenlik Kurumu Il Müdürü Mehmet Bayram ve eşleri daire amirleri, genç- yaşlı çok sayıda Kırklarelili vatandaş katıldı.

Saat 20:30’da başlayan gençlik şöleninde gecesinin açılış konuşmasını yapan Kırklareli Gençlik ve Spor Il Müdürü Ata Karataş;” Gençlerimizin serbest zamanlarda yapmış oldukları sanatsal, kültürün ve sportif aktif olarak sergilemelerini, milli değerler etrafında görev ve sorumluluk duygularını geliştirmek amacıyla, her yıl 15- 21 Mayıs tarihleri arasında, Il Müdürlüğümüzce Gençlik Haftası kutlanmaktadır. “Her ilerlemenin kurtuluşun anası hürriyettir” diyen Atatürk hürriyeti sağlayacak ve koruyacak Türk Devleti’nin temel niteliği olan Cumhuriyet ve Türk İstiklalini Türk Gençliği’ne emanet etmiştir. Hepinizin gençlik haftasını kutlarım.” dedi.

Karataş’ın konuşmasının ardından dillere destan olacak Gençlik Şöleni, Gençlik Merkezi Küçükler Halk Oyunları Grubu’nun gösteri ile başladı. Folklorcu Kadir Usul ve oğlu Volkan Usul’un davul ve zurnası eşliğinde çalınan Trakya oyun havaları ile oyunlarını sergileyen küçüklerin gösterisinin akabinde Gençlik Merkezi Müzik Öğretmeni Uğur Özdilek nezdinde gitar eşliğinde şarkılar söyleyen küçük gitaristler performansları ile büyük ilgi gördü. Küçük gitaristlerin solo ve koro performanslarının ardından yine Gençlik Merkezi Küçükler Dans Grubu “Hint Dansı” gösterilerini şölen müdavimlerinin görseline sundular.

Gençlik Şöleni epey hızlı ve güçlü etkinliklerle başlarken, Kırklareli Atatürk Kapalı Spor Salonu’nu hınca hınç dolduran yoğun kalabalık da gösterilere yoğun ilgi gösterdi. Küçüklerin enteresan “Hint Dansı” gösterisinin ardından Gençlik Merkezi Türkü Grubu söyledikleri birbirinden güzel türkü ile kâh güldürüp, kâh hüzünlendirdiler. Türkü Grubu’nun muhteşem sahne performansının ardından Kırklareli’nin en tanınmış alternatif rock grupların Magrep, söylediği birbirinden güzel rock ve metal paça ile şölenini genç müdavimlerinden beğeni gördüler. Grup Magrep’in sahne almasının akabinde yine Gençlik Merkezi küçük dans grubu “Düm tek tek” şarkısı eşliğinde modern dans gösterisinde bulundu. Küçükler halk oyunları grubunun gösterisinin ardından Gençlik Merkezi’nin yetiştirdiği önemli gitaristlerden olan Burcu, muhteşem solo gitar performansı eşliğinde söylediği parçalar ile dikkatleri üzerine çekti.

Şölen progamı, daha sonra Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim dallarında dereceye girenle öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve Sosyal Güvenlik Kurumu Il Müdürü Mehmet Bayram vererek, tebriklerini sundular. Dereceye giren öğrencilerin yanı sıra Gençlik Şöleni’ninde yer alan çocukların ailelerine de başarı belgesi verildi.

Ödül töreninin son bulmasının ardından Gençlik Şöleni’ne katılan Kırklarelililer’e seslenen AKP Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam yaptığı konuşmasında;” Bu akşam Kırklareli Gençlik ve Spor Il Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından bir yıl boyunca hazırlıkları süren Gençlik Şöleni ile çocuklarımız da kötü alışkanlıklardan uzak tutularak, sosyal açıdan çok büyük yol katetmişlerdir. Bu şölenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kırklareli Üniversitesi’nden şölene katılan genç kardeşlerimize de teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle Kırklareli Gençlik Merkezi’ni yaptığı meşakkatli çalışmalarla ayakta tutan yerine göre hizmetli, çalışan ve görevli gibi olan Gençlik ve Spor Il Müdürümüz Ata Karataş’a teşekkür ediyor, Bu tür faaliyetlerin devam etmesini diliyorum.” dedi.

Sarıçam’ın konuşmasının ardından şölen ara vermeden Görme Engelli Piyanist Berkay Gürpınar’ın söylediği arabesk tarzı şarkılar ile devam etti. Berkay; orgtaki kabiliyeti parmak ısırttı. Azimli Berkay’ın sahne almasının ardından Gençlik Merkezi Modern Dans Grubu elektronik müzik eşliğinde performanslarını sergilediler. Dans grubunun başarılı gösterisinin ardından çok genç isimlerden kurulu alternatif rock grubu Nuwanda, çaldıkları birbirinden güzel hareketli şarkıları ile seyircileri coşturmayı başardılar.

Grup Nuwanda’nın sahne almasının ardından Kırklareli Üniversitesi Dans grubu oynadıkları “Pavlişko” dansı ile yoğun ilgi gördüler. Yaptıkları ilginç dans ile geceye renk katan Kırklareli Üniversitesi dans grubunun ardından, Grup Riyad’ın sahne performansı alkış aldı. Grup Riyad’ın akabinde gecenin beklenen gösterisi Kırklareli Üniversitesi Kolbastı ekibi sahne aldı. Gecenin en ilgi çeken gösterisi şölen müdavimleri tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Kırklareli Üniversitesi Kolbastı ekibinin muhteşem gösterisinin ardından Gençlik Şöleni, Gençlik Merkezi’ne ulusal bir çok yarışmada ödül kazandıran küçükler halk oyunları ekibinin gösterisi ile son buldu. Kırklareli Il Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku ile geçen Gençlik Şöleni, müdavimlerine unutulmaz bir gece yaşattı.