Gençlikspor, 1. Lig'de

Gençlikspor, 1. Lig'de

17-19 Nisan 2009 tarihlerinde Bursa’da yapılan 2. lig son etap maçlarında Gençlikspor bayan takımı hiç maç kaybetmeden, ligde 2.liğe yükselerek DSI Nilüfespor'un ardından 1. lige “merhaba” dedi.

Kırklareli Masa Tenisi İl Temsilcisi Soner Polat Masa Tenisinde ilimizin sürekli yükselen bir grafik izleyerek yükselişinin günden güne devam ettiğini söyledi ve şu açıklamalarda bulundu:

“Özellikle 2008 - 2009 sezonuna çok iyi bir başlangıç yapan Masa Tenisi Gurubumuz kulüplerde Minikler Marmara bölge şampiyonluğu, Yıldız kızlarda 4.’lük ve 8.’cilik, Genç kızlarda 4.’lük ve 6.’lık ve Masa Tenisi 2. liginde ilimizi başarı ile temsil ediyorlar ki; bu ligde ikinci olarak 2009 - 2010 sezonunda Türkiye Masa Tenisi Federasyonu'nca organize edilen 1. Lig’de ilimizi temsil edecekler.

Masa Tenisi artık ilimizin tanıtımında çok önemli bir rol oynayarak, ilimizin adını Türkiye'nin her yerinde duyurup başarıyla temsil etmektedir. Buna paralel olarak Türkiye Masa Tenisi Federasyonu faaliyetlerini alarak ilimizi hem tanıtmakta hem de maddi anlamda esnafımıza bir getiri sağlamaktadır. Bu başarılar sonucunda ilimizde ilk defa Minikler Türkiye Şampiyonası 25 - 28 Haziran 2009 tarihleri arasında Türkiye'nin en iyi 24 erkek 24 bayan takımının katılımı ile Kırklareli'nde yapılacak. Ilimize bu müjdeyi şimdiden veriyoruz. Il Temsilciliği olarak ilimiz Ticaret Odası Esnaflar Birliği ve diğer ilimiz ileri gelen esnaflarından bu oluşuma maddi ve manevi katkıda bulunmalarını istiyoruz. Oyuncularımızın birtakım ekipman eksiği de bulunmaktadır. Bunlara gücümüz yettiğince yetişiyoruz. Ancak yine de eksikler oluyor. Bu konuda sponsor ihtiyacımız çok büyük… Bu katkıları hem ilimiz hem de ilimiz çocukları için istiyor ve bekliyoruz. Ilgili birimlerin duyarsız kalmayacağını temenni ederek bu başarıyı onlara armağan ediyoruz.”

17-19 Nisan 2009 tarihlerinde Bursa' da  yapılan 2. lig son etap maçlarında Gençlikspor bayan takımı hiç maç kaybetmeden, ligde 2.liğe yükselerek DSI Nilüfespor'un ardından 1. lige “merhaba” dedi. 3 gün süren maçlarda iddalı rakipler ile bir üst lige çıkmak  için mücadele eden takımımız istediğini çok yüksek bir performans grafiği ve istikrarlı çalışma sonucu kazandı. Özellikle yeni transferler Özge Selay Birden ve Deniz Cubuktar üstün performanslarıyla herkesin beğenisini topladı. Altyapıdan yetişen Elif Büşra Polat, Damla Uzel, Büşra Kocadağ’ın da sezon boyunca gösterdikleri başarılarını son etapta da artırarak sergilediler.

Masa tenisinde artık maliyetlerin arttığını ve oyuncu transferlerinde belirgin bir sezonun olmayışının yaşattığı zorluklara rağmen şu anda en kaliteli oyuncuların kadromuza katıldığını, bunun dışarıdan basit gibi gözükse de bir sürü takımı gölgede bırakan transferler olduğunu ve bunun da müsabakalarda maç kaybedilmemesi ile belirgin bir şekilde ortaya konulduğunu belirten Soner Polat, artık Kırklareli’nin Masa Tenisinde markalaşmış bir il olduğunu, bunun eğer maddi kaynaklar bulunursa daha başarılı transferlerle Süper Lig'e kadar çıkılabileceğini ve bu altyapıdaki oyuncularının kalitesiyle Süper Lig'de bile başarılı olunabileceğini ifade etti.

Kulüp Başkanı Şenel Gürpınar da yaptığı açıklamada; “Ilimize Masa Tenisi 1. ligi hayırlı ve uğurlu olsun. Önümüzdeki sezon 1. lig maçlarının bir etabının ilimizde olması için gerekli girişimleri başlatıyoruz, inşallah gerçekleşir. Ilimize tanıtım ve manevi katkının yanında, maddi katkı da sağlarız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gençlikspor Kulübü yöneticileri ve oyuncuları son olarak şu mesajı verdiler;

“Masa Tenisini dünyanın gördüğü gibi, zor ve bir o kadar da kaliteli olarak görüp, bize başarılı olabilmemiz için yardımlarını esirgemeyen, başarılarımız arttıkça desteğini artıran ve bu noktalara gelmemizde önemli payı bulunan; Sayın Valimize, Sayın Özel Idare Genel Sekreterimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Ticaret Odası ve değerli esnaflarımıza, Gençlik ve Spor Il Müdürümüze, Şube Müdürlerimize ve tüm G.S.I.M. çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyor, takımımızın başarılı olmasını mutlulukla kutluyor ve takımımıza 1. Lig’de başarılar diliyoruz.”